Lazio forması giyen Miroslav Klose ve Lazio'nun eski oyuncusu Simone Inzaghi de, Galatasaray eşleşmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

''Galatasaray ve Lukas Podolski ile karşılaşacağımız için mutluyum. Galatasaray her zaman Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takım. Her zaman iyiler. Biz sadece kendimizin ne yapacağını düşünüyoruz.''

Inzaghi: Türkiye'de oynamak zor

Lazio'nun efsane isimlerinden ve daha önce takımızla karşılaşan Simone Inzaghi, ''Galatasaray çok sert bir rakip, Türkiye'de oynamak da her zaman zor olmuştur. Atmosfer çok basklı olıyor. Ben turun favorisi olduğunu düşünmüyorum ama Lazio Galatasaray zor bir rakip de olsa turu geçecektir.'' dedi.

İtalyan basını: Muslera ve Sneijder'e dikkat

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray ile Lazio'nun karşılaşacak olması İtalyan basınında geniş yer buldu. Çizme basını, Galatasaray'ın şansını yüksek görürken, "Lazio özellikle Sneijder dahisine ve eski kalecisi Muslera'ya dikkat etmeli" ifadelerini kullandı. 
 
Roma merkezli Corriere dello Sport gazetesi, İtalyan takımlarının, Avrupa'da yüz güldürmeyen takımlarla eşleştiğini yazdı.
 
Gazete, ne UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Roma (Real Madrid) ve Juventus'un (Bayern Monaco), ne de Avrupa Ligi'ndeki Lazio, Fiorentina ve Napoli'nin, bu çekilişten memnun olmadığını kaydederek, "En azından Lazio, Fiorentina (Tottenham) ve Napoli'ye (Villareal) daha yenilebilir takımlar denk düşebilirdi" ifadelerini kullandı.
 
La Gazzetta dello Sport da, "İtalyan takımları için kötü şans" yorumunu yaptı.

Lazio'nun Galatasaray karşısında dikkatli olması gerektiğini belirten gazete, "Galatasaray İtalya'yı iyi biliyor. Lazio'nun özellikle eski oyuncusu Muslera'dan, Sneijder dahisine kadar birçok oyuncuya dikkat etmesi gerekir" diye yazdı. 
 
Lazio'nun dünyaca ünlü futbolcusu Miroslav Klose ise, Galatasaray ile karşılaşacak olmaktan memnuniyet duyduğunu, "Arkadaşım Podolski'yle buluşacak olmaktan mutluyum. Galatasaray hep Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takım, iyi bir takım. Şubat'ta ne olacak göreceğiz" sözleriyle ifade etti.