Roma forması giyen Cengiz Ünder'le ilgili İtalyanların yüksek tirajlı spor gazetesi La Gazzetta dello Sport'ta övgü dolu bir haber kaleme alındı.

Cengiz'in Barcelona karşısında Roma'ya turu getiren asistine vurgu yapılan haberde, milli futbolcu için "Sihirli yüzüğü olan bir Hobbit" benzetmesi yapıldı.

Cengiz Ünder'in performansına ilişkin şu ifadelere yer verildi;

"Boğaz'ın referans noktası olacak"

  • "Cengiz, sihirli yüzüğü olan bir Hobbit. Bacakları titremeden oyuna giriyor, karakterli bir şekilde topu sürüyor, kaleyi yokluyor. Ayarlarınızı Türkiye’nin dalga boyuna göre yapın çünkü Cengiz kısa bir süre içinde Boğaz’ın referans noktası olacak."
  • Yüzüklerin Efendisi filmindeki Hobbit ırkı, kötülük yüzüğünün yok edilmesinde önemli rol oynuyor. Hobbit ırkının en sevilen karakteri olan Frodo Baggins, yüzüğün yok edilmesi serüveninde en etkili isim olarak dikkat çekmişti.

Roma, Liverpool karşısında Cengiz'e güveniyor

Öte yandan Roma'nın Sportif Direktörü Monchi, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalindeki Liverpool eşleşmesinde milli futbolcu Cengiz Ünder'e güvendiklerini söyledi.

Monchi, "Liverpool'a karşı Cengiz çok önemli bir oyuncu konumunda. Sakatlığı geçti ve Barcelona'ya karşı yaptığı asistle de ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bizim için bu şekilde oynamaya devam etmesini umuyoruz" şeklinde konuştu.