Bosna Hersek Milli Takımı Teknik Direktörü Saffet Susic, Galatasaray’ın her konuda el sıkıştığı İzet Hajrovic’in kısa süre içinde olmasa bile uzun vadede sarı-kırmızılı takıma büyük güç katacağına inandığını ifade etti.

İsviçre’nin Grasshoppers takımında forma giyen 22 yaşındaki yetenekli futbolcuyla ilgili Milliyet’e özel açıklamalar yapan Susic, Hajrovic’in biraz zamana ihtiyaç duyacağına dikkat çekti.

Milliyet'in haberine göre; Bosna Hersek’i tarihinde ilk kez Dünya Kupası finallerine taşıyan başarılı teknik adam, “İzet, Bosna Milli Takımı’nda daha yeni oynamaya başladı. İsviçre ile Bosna arasındaki tercihini bizden yana kullandı. Daha genç bir futbolcu. Her iki ayağını da iyi kullanıyor, çok etkili şutları var. Hücumcu bir oyuncu. Ayrıca iki kanatta da başarılı. Transferi gerçekleşirse hemen oynayabilir mi, bilemiyorum. Çünkü Galatasaray’ın güçlü ve geniş bir kadrosu var. Galatasaray, İzet’i alırsa kesinlikle hata yapmaz. Gelecek için iyi bir yatırım yapmış olur” ifadelerini kullandı.

İzet yorum yapmadı

İzet Hajrovic’i, Brezilya’da Haziran ayında düzenlenecek Dünya Kupası finallerine götüreceğini de vurgulayan Susic, “Belki maçlara 11’de başlamaz ama onu kesinlikle kadroya alacağım” diye konuştu. Telefonla ulaştığımız Hajrovic ise bu aşamada açıklama yapmak istemediğini dile getirdi.

"FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLUR"

Türkiye’de uzun yıllar görev yapan Saffet Susic, Süper Lig’deki şampiyonluk yarışını da değerlendirdi. Sezonun ilk yarısını Galatasaray’ın 8 puan önünde lider bitiren Fenerbahçe’nin şampiyonluk için şanslı olduğunu kaydeden deneyimli çalıştırıcı, “Türkiye ligini yakından takip ediyorum. Fenerbahçe çok iyi futbol oynuyor. Bence bu sezonu şampiyon olarak bitirirler” dedi. Susic, Türkiye’nin, Dünya Kupası finallerine katılamamasına çok üzüldüğünü sözlerine ekledi.

ADAPAZARI BAĞLANTISI

Galatasaray’ın, yerli futbolcu statüsünde oynatmak için Türk vatandaşı yapmak istediği İzet Hajrovic’in babası Saffet ile annesi Zilka’nın vatandaşlığı bulunmuyor. Ancak Boşnak futbolcunun ailesinden bazı üyelerin Türkiye’de yaşadıkları ifade edildi. Şu an Karadağ sınırında kalan Bijelo Polje’den göçen Hajrovic ailesinin bazı üyelerinin Adapazarı’nda ikamet ettikleri ileri sürüldü.

Senad Ok