Teknik direktör Fatih Terim, Jean Michael Seri'nin yeniden kiralanması için yönetimden talepte bulundu.

Tecrübeli hocanın öncelikle başarılı oyuncu ile görüştüğü ve fikrini sorduğu ortaya çıktı.

Fildişi Sahilli futbolcunun "Galatasaray'da mutluyum. Bir yıl daha oynamak isterim" cevabı vermesinin ardından harekete geçildiği ifade edildi. Ayrıca Seri'nin Galatasaray'da kalması halinde 2.8 milyon euro'luk ücretinde de indirim yapmaya hazır olduğu bildirildi.

SERİ'NİN FUTBOL HAYATI

Merkez orta saha ve ön libero olarak görev yapan 27 yaşındaki Jean Michael Seri, 19 Temmuz 1991 tarihinde Fildişi Sahili’nin Grand-Bereby şehrinde dünyaya geldi.

1.70 boyundaki oyuncu, futbol kariyerine Africa Sports d’Abidjan alt yapısında başladı. Ocak 2010’da ASEC Mimosas’a transfer olan Seri, 2012 yazında yetenek avcılarının gözüne girdiği Porto FC takımına kiralandı. Porto FC’nin B takımında geçirdiği bir sezonda 14 maçta forma giyen orta saha, 1 gol ve 1 asiste imza attıktan sonra 2013 Ağustos’unda Portekiz’in Paços Ferreira takımına bedelsiz olarak bonservisiyle transfer oldu.

Paços Ferreira formasını terlettiği iki sezonda toplam 69 maça çıkan Jean Michael Seri, 3 gol 7 asistlik performans gösterdi. Burada pas menzili ve oyun temposunu kontrol etme becerisiyle parlayan yetenek, 1 milyon Euro bonservis bedeliyle 2015 yazında Fransa’dan OGC Nice’e transfer oldu.

OGC Nice’de forma giydiği üç sezonda toplam 123 maça çıkan oyuncu, bu karşılaşmalarda takımına 12 gol 26 asistlik katkı vererek Premier League’den Fulham’ın radarına girdi ve 2018 - 2019 sezonunun başında 30 milyon Euro bonservis bedeliyle Londra ekibine transfer oldu.

Fulham’da geçirdiği bir sezonda toplam 34 maçta forma giyen orta saha, 1 gol ve 3 asistlik performansa imza attı.

Fildişi Sahili Milli Takım formasını ilk olarak Şubat 2014’te giyen Jean Michael Seri, uluslararası seviyede 26 maça çıktı. Bu mücadelelerde de 2 gol ve 3 asiste imza attı.  

2017'de Ligue 1'de Yılın 11'ine seçilen Seri ayrıca Fransa'da yılın en iyi Afrikalı oyuncusuna verilen Prix Marc-Vivien Foe'ya da aynı yıl layık görüldü.