Trabzonspor ve Fenerbahçe’nin de transfere dahil olmasıyla birlikte kıyasıya bir rekabet yaşandı. Bu mücadeleden sarı-kırmızılılar galip çıktı ve Jesse Sekidika, bugün kendisini Galatasaraylı yapan sözleşmeye imzayı attı.

Fatih Terim’in de “Oyuncuların geçmişine değil geleceğine yatırım yapmalıyız” söylemine direkt uyan Jesse Sekidika, takımın yabanco kontenjanından dolayı sarı-kırmızılı formayı giymek için sezon sonunu bekleyecek.

GALATASARAY’I SEÇTİ

Aslan, 23 yaşındaki futbolcunun bonservisini almasına rağmen oyuncu sezon sonuna kadar Eskişehirspor’da oynamaya devam edecek. Trabzonspor ve Fenerbahçe de Nijeryalı’nın bonservis bedelinin uygun olması sebebiyle son günlerde transfere dahil olmuştu. Ancak Jesse Sekidika, tercihini sarı-kırmızılılardan yana kullandı.

8 GOL, 2 ASİST

23 yaşındaki kanat oyuncusu, bu sezon TFF 1. Ligi’nde 16 karşılaşmada 8 gol, 2 asist kaydetti. Bu performansı Sekidika’yı büyüklerin radarına girmesini sağladı. Başarılı performansının ödülünü Galatasaray’a transfer olarak alan Nijeryalı futbolcu, ligin sonuna kadar Eskişehirspor formasıyla gollerine devam etmek istiyor.

ÇOK YÖNLÜ OLMASI CEZBETTİ

Asıl pozisyonu sağ kanat olan Sekidika, sol kanat, forvet arkası ve santrfor bölgelerinde de forma giyebiliyor. Başarılı kanat oyuncusunun çok yönlü oluşu, Fatih Terim’i cezbeden faktörlerin başında geldiği öğrenildi.

Ayrıca bu sezon Jean Michael Seri, Steven Nzonzi, Younes Belhanda gibi yüksek maliyetli futbolculardan faydalanamayan Galatasaray, bu kez transferde daha ekonomik bir yol izliyor. Sezon başında kiralanan oyunculardan sadece Mario Lemina'dan verim alabilen Fatih Terim, doymuş futbolcularla artık çalışmak istemiyor. Transfer planlamasını da bu kriter üzerine yapan Galatasaray Yönetimi, futbolcu seçiminde daha dikkatli davranıyor.

BAŞARIYA AÇ OYUNCULAR SEÇİLİYOR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-0 kazanılan Çaykur Rizespor karşılaşmasından sonra “Oyuncuların artık geçmişine değil geleceğine yatırım yapmalıyız, bunu başkanla da görüşeceğim. Bu şekilde ilerleyemeyiz” ifadelerini kullanmıştı. Bu doğrultuda hareket eden Galatasaray Yönetimi, önce Henry Onyekuru ve Marcelo Saracchi ile kiralık olarak görüşmelere başlandığını KAP’a bildirirken, bugün de 23 yaşındaki Nijeryalı’nın transferini bitirdi.

JESSE SEDIKIDA KİMDİR?

Jesse Tamunobaraboye Sekidika, 14 Temmuz 1996 yılında Nijerya’nın Port Harcourt şehrinde dünyaya gözlerini açtı. 2015-2016 sezonunda Sırbistan’ın FK Napredak Krusevac takımına transfer oldu. Sırp ekibinde geçirdiği 2 senenin sonunda, TFF 1. Lig takımlarından Eskişehirspor’a transfer olan Sekidika, ilk geldiği sezon 13 maçta 6 gol, 1 asiste imza atarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Kaynak: AsistAnaliz