Manchester United'ın görevine son verdiği Portekizli teknik adam Jose Mourinho, beIN SPORTS'la gerçekleştirdiği röportajda çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.55 yaşındaki Mou, konuşmasında eski öğrencisi Didier Drogba ve Galatasaray'a da değinirken çok çarpıcı itiraflarda bulundu. İşte Mou'nun o sözleri:

"Drogba, çok sadık bir genç. Benim onu Olimpik Marsilya'dan alarak Premier Lig'e getirdiğimi hiçbir zaman unutmadı. Gençliğinde üst seviyede değildi."

"Guingamp, Olimpik Marsilya gibi kulüplerde oynamış ve başka takımlara kiralanmıştı. Kimse onu transfer etmemizi beklemiyordu."

"Onu alacağımız zaman Roman Abramovich bana 'Golcü olarak kimi istiyorsun?' diye sormuştu. O dönemde pek çok büyük futbolcu masadaydı ve ben 'Drogba' dedim."

"Başkan da bana 'O kim? Nerede oynuyor?' diye sordu. Ona 'Sayın Abramovich, siz sadece parayı ödeyin. Ödeyin ve konuşmayın.' şeklinde yanıt verdim."

"Sonrasındaysa Drogba, Chelsea ve Premier Lig için ikonik bir futbolcuya dönüştü. Real Madrid'i çalıştırdığım dönemde hem onun hem de Wesley Sneijder'in oynadığı Galatasaray'la karşılaştık."

"Beni neredeyse öldürüyorlardı ama yapamadılar. Drogba, Galatasaray'da da fantastik bir futbol oynadı. Chelsea'ye geri döndüğünde ona 1 numaralı tercihim olmayacağını söyledim ama yine olağanüstü oynamıştı."

2012/13 sezonunda Galatasaray ile Real Madrid'in 3-0'ın rövanşında Türk Telekom Stadı'nda oynadığı maçı Cim Bom, 3-2 kazanmış ve gollerin 2'si Sneijder ve Drogba'dan gelmişti.

(Yunus DİLBER / Fanatik Dış Haberler).