Serie A'da oynadıkları futbolla herkesi kendine hayran bırakan Gian Piero Gasperini'nin takımı Atalanta'nın üzerinde kara bulutlar dolaşıyor.

Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak PSG maçı öncesi İtalyan ekibine kötü haber geldi. Bir süredir sakatlığı olmamasına rağmen takımla idmanlara çıkmayan Josip Ilicic'in PSG karşısında da takımıyla olamayacağı belirtildi.

Bu sezon Serie A'nın en dikkat çeken takımı olan Atalanta'nın tecrübeli yıldızlarından Ilicic, futbolu bırakma noktasına geldi. Bir süredir kişisel sebeplerle antrenmanlara çıkmayan Ilicic'in durumuyla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

La Repubblica ve La Gazzetta dello Sport, tecrübeli yıldızın depresyona girdiğini açıkladı. İtalyan basınında çıkan haberlere göre eşine sürpriz yapmak için ülkesi Slovenya'ya kısa süreliğine dönen Ilicic, eşini, kendisini aldatırken yakaladı. Bunun üzerine depresyona giren tecrübeli futbolcu, kulübünden izin alarak yeniden ülkesine döndü.

Bu sezon 34 maçta 21 gol kaydeden ve 9 asistle yıldızlaşan Ilicic, 2018 yılında hastanede yattığı dönemde teşhis konulamayan hastalığı nedeniyle futbolu bırakmayı düşündüğünü açıklamıştı. Tecrübeli futbolcunun yaşadığı bu şok karşısında yeniden emekli olma kararını gözden geçirdiği belirtildi.

Serie A'nın son maçında Inter'e 2-0 kaybetmesine rağmen gelecek sene Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı garantileyen Atalanta'da maç sonu tüm takım Ilicic'e destek vermişti.