Sekiz senelik profesyonel kariyerine sekiz takım sığdıran 26 yaşındaki Josue, son 4 sezonda 30 maçın altına düşmeyen istikrarı ile göze çarpıyor.

Josue, futbola başlangıç hikayesinden Portekiz ile Türkiye arasındaki farklara, Türkiye'de geçirdiği yıllardan kariyer planlamasına kadar tüm sorulara Galatasaray Dergisi'nin Kasım sayısında yanıt verdi.

Takıma katıldığında kadronun şekillenmiş olduğunu aktaran Portekizli oyuncu, "O yüzden rekabet ortamına hazırlıklıydım. Galatasaray kadrosu çok geniş ve kaliteli oyunculardan oluşuyor. Bu durum benim için iyi, diye düşünüyorum. Çünkü birçok şey öğrenebilirim burada. Bir baskı yaşamıyorum. Sadece çalışıp, görev bekliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Forvet arkası oynamayı sevdiğini söyleyen Josue, Bursa'dayken forvetin arkasındaydım. Yani 10 numara diyebilirsiniz. Braga'da ise sağ kanatta oynadım. Ama sağda olsam da içeri giriyordum. Bu tarz bir oyunum vardı. Topla buluşmayı seven bir oyuncuyum. Bu yüzden forvet arkası daha uygun benim için.'' dedi.

"Riekerink çok iyi bir hoca"

Teknik direktör Jan Olde Riekerink'ten övgüyle bahseden Josue, "Riekerink çok iyi bir hoca. Oyuncularına arkadaş gibi yaklaşıyor. Oyuncuları ile iç içe ama iş zamanı ciddi bir disiplini var. Zaten kendisi de o farkı hissettiriyor. Portekizli hocalarda çok rastlanmayan bir özellik olduğunu söylemeliyim." şeklinde görüş belirtti.



"Bruma çok iyi yerlere gelecek"

Yakın arkadaşı olan Bruma hakkında da konuşan Josue, ''Bruma'yı daha önceden tanıyordum. Portekiz'de potansiyel yaratması beklenen bir oyuncuydu. Özellikle bu sezonla beraber kendisinden bekleneni vermeye başladı. Bence çok daha iyi yerlere gelecektir.'' ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk konusunda iddialı olan Portekizli futbolcu, ''Çok iyi potansiyele sahibiz. Bu sene bambaşka bir Galatasaray var. Takım içinde güzel bir uyum söz konusu. Herkes hedefe varmak için odaklanmış durumda. Herkesin saygı duyduğu bir takımız. Bu sezon bu şekilde devam edersek şampiyonluk için en büyük favoriyiz.'' dedi.