Derwall 1982’de Dünya Kupası’nda final oynattığı Almanya Milli Takımı’na 1984’teki Avrupa Şampiyonası’nda gruptan çıkamayınca veda etmişti. Prandelli de Euro 2012’de finale kadar taşıdığı İtalya’yı, Brezilya’da grup karşılaşmaları sonunda yaşanan büyük hayal kırıklığı nedeniyle bırakmak zorunda kaldı.

Jupp Derwall ve Cesare Prandelli... Ortak noktaları sadece Galatasaray değil elbette bu iki hocanın.

Derwall 1984’te sarı-kırmızılı takımın başına geçtiğinde Batı Almanya Milli Takımı’ndan istifa etmek zorunda kalmıştı. Halbuki Almanlar 1980 Avrupa Şampiyonası’nda Derwall yönetiminde kupayı kazanmış, 1982’deki Dünya Kupası’nda ise final oynamıştı. Ancak 1984 Avrupa Şampiyonası’nda işler yolunda gitmeyecek ve favorilerden olmasına rağmen ilk turda kupaya veda edilmesi nedeniyle Derwall istifaya zorlanacaktı.

Ne var ki O Alman teknik adam aynı yıl başka teklifler olmasına rağmen Galatasaray’ın önerisini kabul ederek Türkiye’ye gelmişti. Aradan tam 30 yıl geçti. Bu kez bir İtalyan, milli takımdaki görevinden istifa ederek Galatasaray’ın başına geçti. Prandelli’nin 2012 Avrupa Şampiyonası’nda final oynattığı İtalya, 2 yıl sonra Dünya Kupası’nda ilk turda elendi.

Böylece Prandelli de istifa etmek zorunda kaldı. Bu büyük tesadüf de dikkatlerden kaçmadı. Geçtiğimiz günlerde Başkan Ünal Aysal ile bazı yöneticilerin katıldığı yemekte bu konu üzerinde durulduğu belirlendi. Galatasaraylı İş Adamları Derneği tarafından Galatasaray Adası’nda düzenlenen iftar yemeğinde Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın babası eski sarı-kırmızılı yönetici Sinan Kılıç tarafından bu tesadüfün altının çizildiği öğrenildi.

Sinan Kılıç gördü

Kılıç’ın gündeme getirdiği bu şaşırtan tesadüf sonrası ise Başkan Aysal ve yöneticilerin, “Umarız Prandelli de Derwall gibi Galatasaray tarihine damga vurur. Her ne kadar farklı futbol kültürlerine sahip olsalar da Prandelli’nin bir ekol yaratacağını öngörüyoruz. Kısa süredeki çalışmaları da bunu gösteriyor. Günü kurtarma değil, Galatasaray’ın geleceğinin inşaasını gerçekleştirme arzusunda” ifadelerini kullandıkları bildirildi.