Meksika ve Kosta Rika mağlubiyetleri sonrasında görevinden ayrılan Jürgen Klinsmann, Facebook hesabı üzerinden bir video yayınladı.

Video da taraftarlara teşekkürlerini sunan 52 yaşındaki Alman teknik adamın, paylaşımında söylediği sözler şu şekilde:

''Artık bitti, bunu kabul etmeliyiz. Kararımdan sonra çok mesaj aldım. Bu çok duygusaldı ve bundan dolayı çok minettarım. Takıma en iyisini diliyorum. Şimdi yeni hoca ile ayağa kalkma zamanı. Bu takım, bunu yapacak güçte.''

''5.5 yıl içinde bu yolculuğumda yanımda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Harika bir deneyimdi ve Amerika gibi bir takımı çalıştırmak benim için bir onurdu. Çok güzel şeylere tanıklık ettik. Umarım bir gün tekrar buluşuruz."

Başka bir takımı çalıştıracak mı?

ABD'deki macerasında koşullar itibarıyla en iyisini yapmaya çalıştığını ifade eden Jürgen Klinsmann, "Futbol kultürünün oluşması için elimden gelebi yaptım, bu gerçekten zor bir durum. İnsanları beyzboldan ya da NBA'den futbola çekmek ülkede devrim yapmaya çalışmak gibi bir durum, bu konuda federasyon ile birlikte çalıştık. Yıpranmadım dersem gerçeği söylemiş olmam. Bu sebeple, bir süre ülkemde kalarak kendimi dinlemeyi düşünüyorum. Başka bir takımda çalışma fikri en azından şimdilik çok hoş gelmiyor" şeklinde konuştu.

Klinsmann'ın adı Galatasaray ile anılıyor. Galatasaray'da teknik direktörlük koltuğu sallantıda olan Riekerink'in yerine Alman çalıştırıcının geçeceği iddia edilmişti.

Bu arada, ABD milli takım teknik direktörlük görevinin başına LA Galaxy'i çalıştıran Bruce Arena geçti.