UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu üçüncü maçında Galatasaray ile karşılaşacak Alman ekibi Borussia Dortmund'un teknik direktörü Jürgen Klopp, her ne kadar ilk iki maçında istediği sonuçları alamasa da sarı-kırmızılı ekibin potansiyelini bildiklerini söyledi.

Türk Telekom Arena'da düzenlenen basın toplantısına, yoğun trafik nedeniyle gecikmeli katılabilen Jürgen Klopp, Türk kökenli oyuncusu İlkay Gündoğan ile medya mensuplarının karşısına çıktı.

Sneijder'e önlem alacak mı?

Galatasaray'ı iyi tanıdıklarını ancak herhangi bir oyuncusuna karşı özel bir önlem almayı düşünmediklerini kaydeden Klopp, "Sneijder'in ceza sahası dışından ne kadar iyi vuruşlar yapabildiğini Fenerbahçe derbisi öncesi de biliyorduk. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Anderlecht ve Arsenal ile yaptığı maçları takip ettik. Ancak bu maçların bizim için bir önemi yok. Yarın çok heyecanlı ve duygu yüklü bir karşılaşma olmasını bekliyordum" dedi.

Sarı-kırmızılı ekibin geride kalan sezonda da Şampiyonlar Ligi gruplarına iyi başlayamadığını hatırlatan Alman teknik adam, "Ama sonra iyi futbol oynayarak maçlarını kazandıklarını ve gruptan çıktıklarını gördük. Her pozisyonda gayet kaliteli futbolcuları bulunduğunun, kaliteli bir takım olduklarının ve burada ne kadar iyi oynayabildiklerinin farkındayız. Asıl önemli olan, bizim neler yapabileceğimiz. İleriye doğru güvenle bakabilmek için yarın kazanmak istiyoruz. Üzerimizdeki baskıyı olumluya çevirebilmek için bu gerekli" diye konuştu.

Almanya Ligi'nde (Bundesliga) beklentilerin altında bir görünüm çizdikleri ve son olarak Köln'e 2-1 yenildikleri hatırlatılarak, performanslarıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Klopp, "Şu andaki form durumumuzla ilgili çok şey söylenebilir. Şampiyonlar Ligi'nde iyi oynadığımız ama Bundesliga'da iyi olmadığımız yönünde eleştiriler yapılıyor. Yarın kazanırsak yine aynı şeyler söylenecek. Eğer kaybedersek ise daha da kötü şeyler söylenecektir. Defansif anlamda düzeltmemiz gereken şeyler var" değerlendirmesinde bulundu.

Köln maçının ardından oyuncularına karşı sesinin yükseldiğini aktaran Klopp, "Eleştirilerimin dozu yüksek oldu ama bize karşı da sert eleştiriler var ve haklılar. En büyük sorun, defansif anlamda çok hata yapmamız. Topla oyunda iyiyiz. Topa sahip olduğumuzda ne yaptığımızı biliyoruz ama topsuz oyunda rakibin işini kolaylaştırıyoruz. Takım içinde birbirini tanımayan oyuncular var. Önemli olan, her maçı kendimize bir fırsat olarak görmek. Mümkün olduğunca kendimizi geliştirip, rakiplerimizin işini zorlaştırmamız gerekli. Bunu başardığımızda, tekrar yenilmesi güç bir takım olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.