Başkan ev hapsine atılana kadar sarı-kırmızılılar Gedson’u bitirmek üzereydi. Anlaşmalar büyük ölçüde sağlanmıştı. Ancak şaşırtan hapis kararı ortalığı karıştırdı. Bu yüzden Galatasaray farklı mecralara yelken açtı. Sezonu Marsilya’da kiralık tamamlayan Bayern’in Fransız 8 numarası Cuisance için çalışma yaptı.

Bu çalışma Bild tarafından, “Türk tarafı Galatasaray, Fransızla imzalamaya büyük ilgi duyuyor. Ancak Bayern'e resmi teklif sunmadılar. Süper Lig kulübünün temsilcileri, Bayern'in ön ofisi ve Cuisance'ın menajeri ile temas kurdu. Galatasaray açısından Bavyera ekibinin Cuisance için Marsilya ile yaptığına benzer şekilde bir tür kiralama anlaşması yapmakla daha fazla ilgileniyor. Bu transfer için potansiyel bir barikat olabilir. Çünkü Bayern onu doğrudan satmayı tercih ediyor.” denildi.

Michaël Cuisance kimdir?

Michaël Bruno Dominique Cuisance (16 Ağustos 1999 doğumlu), Bundesliga kulübü Bayern Münih'te orta saha pozisyonunda görev yapan Fransız profesyonel futbolcudur. Fransa U20 takımında forma giydi.

Cuisance, Strasbourg, Alsace'de doğdu. 9 Mayıs 2017'de Cuisance, Bundesliga kulübü Borussia Mönchengladbach ile sözleşme imzaladı. İlk maçına 19 Eylül 2017'de ligde 2-0 kazandıkları VfB Stuttgart maçında çıktı.

Cuisance 2017-18 sezonunda Mönchengladbach'ta yılın oyuncusu seçildi.

17 Ağustos 2019'da Cuisance, Bundesliga kulübü Bayern Münih ile 2024 yılına kadar yaklaşık 10 milyon € karşılığında sözleşme imzaladı. İlk maçına 31 Ağustos'ta Mainz 05 karşısında çıktı. 27 Haziran 2020'de Cuisance, Bundesliga'daki ilk golünü VfL Wolfsburg'a karşı 4-0 yendikleri maçta attı.

5 Ekim 2020'de Cuisance, Olympique de Marseille'e satın alma opsiyonlu bir yıllığına kiralandı. 10 Mart 2021'de Rennes'i 1-0 yendikleri maçta oyuna girdikten sonra 88. dakikada galip gelerek kulüp adına ilk golünü attı.

(Fotomaç)