Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonunun son derbisinde Fenerbahçe ile Galatasaray pazar günü  karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak dev maçı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Kariyerinde 14. derbisine çıkacak Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Çağatay Şahan. 

Fenerbahçe ile Galatasaray, hazırlıklarını bu akşam yapacakları antrenmanlarla tamamlayacak.

Süper Lig'de 32 maçta 68 puanı bulunan Galatasaray, geçen haftaki Sivasspor galibiyetiyle şampiyonluğunu ilan etti. En yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 10 puan önünde sahaya çıkacak sarı-kırmızılı ekip, Canlı Bahis rakibini yenerek, Kadıköy'de 14 yıla yakın süren galibiyet özlemini sonlandırmak ve şampiyonluğunu taçlandırmak amacında.

Teknik direktör Fatih Terim'in cezası nedeniyle takımının başında olamayacağı, taraftar desteğinden yoksun "Cim Bom"da kırmızı kart cezalısı Umut Bulut ve sakatlığı süren Çağlar Birinci dışında eksik bulunmuyor.

Şampiyonluk şansını geçen haftaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor yenilgisiyle matematiksel olarak yitiren, lig ikinciliğini de tehlikeye atan Fenerbahçe ise derbiyi kazanarak, taraftarlarına 3 puan hediye etmek istiyor.

Büyük taraftar desteği altında oynayacak sarı-lacivertli takım, galip gelip lig ikinciliğini garantilemek ve şampiyon rakibi karşısında Kadıköy'deki üstünlüğünü sürdürmek için sahaya çıkacak.

Fenerbahçe'de sarı kart cezalısı Cristian forma giyemeyecek, Selçuk Şahin ve Serdar Kesimal'ın da sakatlığı bulunuyor.