Sergilediği performansın yanı sıra attığı gollerle kısa sürede taraftarların sevgilisi olan Bafetimbi GomisFransa'da katıldığı TV programında soruları yanıtladı. Kiralık oynadığı Marsilya'dan ayrılış hikayesini anlatan futbolcu, "Marsilya'da satın alma opsiyonu olmadan kiralık olarak forma giyiyordum. Aslında Marsilya'nın beni kadroda tutmasını istedim ama anlaşamadık. Sorun sözleşmenin süresiydi. Ben hatta o dönemde Marsilya'ya dönmek için epey taviz verdim ama Galatasaray başından sonuna kadar beni istedi. Sonrasında G.Saray'a transfer oldum" dedi.

ÇOK MUTLUYUM
Golcü futbolcuya, "Bir gün Fenerbahçe veya Beşiktaş forması giyer misiniz?" diye de sorulurken Bafetimbi Gomis "Benim renklerim sarı-kırmızı. Burada çok mutluyum" yanıtını verdi.

ATEŞLİ VE SAYGILI
"Türkiye zorlu bir lig... Ligde Avrupa seviyesinde 4 takım var olduğunu söyleyebilirim. Bizim hedefimiz şampiyon olup Şampiyonlar Ligi'ne katılmak" diyen Bafe Gomis, Galatasaraylı taraftarları ise, "Türk taraftarları hayatımda gördüğüm en ateşli, en deli ve saygılı taraftarlar. Sizden sadece formanızı terletmenizi bekliyorlar" şeklinde tanımladı.