Dünya Kupası Elemeleri Karadağ - Türkiye maçı 16 Kasım Salı günü oynanacak. Saat 22.45'te başlayacak mücadele TRT 1'den canlı yayınlacak.

Podgorica Şehir Stadı'ndaki karşılaşmayı Alman hakem Daniel Siebert yönetecek. Siebert'in yardımcıları Jan Seidel ve Christian Gittelmann olacak.

Karşılaşmanın dördüncü hakemliğini Tobias Reichel yapacak. Maçta Sascha Stegemann VAR, Katrin Rafalski ise AVAR olarak görev alacak.

DÜNYA KUPASINA NASIL GİDİLİR? (ELEMELERİN FORMATI)

Türk futbolunda gözler salı günü oynanacak Karadağ maçına çevrildi. 2002'den sonra Dünya Kupası'na ilk kez katılmayı hedefleyen Milli Takım, Karadağ deplasmanında sahadayken, kulaklar Hollanda-Norveç maçında olacak. 

Milli Takım 2022 Dünya Kupası'na bir adım uzakta. Ay Yıldızlılar elemelerdeki 6-0'lık Cebelitarık galibiyetinin ardından rakiplerinin puan kayıplarıyla umutlandı. 

Türkiye G Grubu'nda son haftaya lider Hollanda'nın 2 puan gerisinde ikinci sırada giriyor.

Stefan Kuntz'un ekibinin salı akşamı Karadağ'a konuk olacağı gecede, bir averajlık farkla millilerin ardından yer alan Norveç, Hollanda deplasmanına çıkacak.

Ay Yıldızlılar deplasmanda kazanır ve Norveç de Hollanda'yı yenerse, Türkiye averaj üstünlüğünü koruması halinde Dünya Kupası'na grup birincisi olarak katılacak.

Hollanda sahadan galibiyet veya beraberlikle ayrılırsa liderliği koruyacak.

PLAY-OFF SİSTEMİNDE NELER DEĞİŞTİ?

2022 Dünya Kupası elemelerinde grup ikincilerini zorlu bir play off süreci bekliyor.

10 grup ikincisi ve Uluslar Ligi'nde gelecek iki takım, tek maç üzerinden oynanacak 2 turla Katar vizesi arayacak. Play-off mücadelesinin ardından 3 takım daha Dünya Kupası'nın yolunu tutacak.

Eşleşmelerin 26 Kasım'daki kura çekimiyle belirleneceği play-off maçları 24-25 ve 28-29 Mart 2022 tarihlerinde oynanacak.

TÜRKİYE DÜNYA KUPASI'NA DİREKT GİDEBİLİR Mİ?

Grubun 9. haftasında Hollanda'nın deplasmanda Karadağ ile 2-2 berabere kalmasının ardından Türkiye, direkt olarak Dünya Kupası'na katılabilir.

Eğer Milliler Karadağ'ı Norveç de Hollanda'yı aynı gol farkıyla mağlup ederse, Türkiye grupta liderlik koltuğuna oturarak Katar vizesi alacak.

Grubu lider bitiren ekip Dünya Kupası'na doğrudan katılırken, grup ikincisi ise play-off oynama hakkı elde edecek.

(NTV)