Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, 2-1 kazandıkları Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçına ilişkin, "Zor bir maçtı ama kazandığımız için çok mutluyuz" dedi.

Cesare Prandelli, maçın ardından katıldığı basın toplantısında deplasmanda alınan galibiyetin önemli olduğunu söyledi.

"Karakterli olduğumuzu gösterdik"

Galibiyetten dolayı oyuncularını tebrik eden Prandelli, "Bazı durumlarda karakterimizi saha yansıtabildik, bu bizim için çok önemliydi. Sahada karakterli olduğumuzu gösterdik. Fiziki açıdan da çok ileriye gittiğimiz gösterdik. Çünkü iki gün sonrasında maç yapmak zor gelir ancak iyi oynadık. Daha da gelişmemiz gerekiyor, gelişebileceğimizi de iyi biliyoruz. Zor bir maçtı ama kazandığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

Takımının agresif futbolundan memnun olduğunu vurgulayan Prandelli, "Maçın başında agresif olduğumuz için 3 pozisyon bulduk. Geriye kaçmadık her zaman önde basabildik. Bunun gibi durumda rakibi yavaşlatmış olursun. Önde basmadığın durumlarda rakip her zaman seni 80 metre koşturur. Birkaç tane kontra atak yedik. Birçok gelişme gösterdik ama bugün önemli olan kazanmaktı" dedi.

Sezon sonunda şampiyon olarak 4. yıldızı takmak istediklerini ifade eden Cesare Prandelli, şunları kaydetti:

"Ben bu görevi kabul ettiğimde bu hedefle gelmiştim. Hedefimizin bu olduğunu biliyorduk. 4. yıldız için her gün çalışacağımızı söyleyebilirim. Bu hedef için çok çalışıyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde de zorluklarla karşılaşacağımızı biliyorduk. Galatasaray'ın Avrupa'da da hedefleri olması gerekiyor. Galatasaray'ın her zaman kendisini Avrupai takım olarak görmesi gerekir. Bu zorlukları da aşacağız. Kalitemiz de var bunu yapabiliriz, bunu başaracağız."

Cesare Prandelli, her zaman maçlara göre taktiksel değişiklikler yapabileceğini de sözlerine ekledi.