Dünyanın kulüpler bazında en önemli organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu ilk maçları geride kaldı. Galatasaray’ın Chelsea ile Ali Sami Yen Arena’da 1-1 berabere kaldığı turda, bu maç dışında tüm favoriler karşılaşmaları açık ara üstünlükle kazandı. Sürpriz yaşanan tek mücadele, Olympiakos ile Manchester United arasındaydı. Ancak Yunan ekibi elde ettiği 2-0’lık galibiyetle, çeyrek finale yükselmeyi büyük ölçüde garantiledi. Diğer favorilerin ilk maçlarını ezici üstünlükle bitirmesi, UEFA’yı oldukça rahatsız ettiği belirtildi.

UEFA, en büyük kulüplerin kupada sonuna kadar gitmesini istese de, heyecanın sürekli en üst seviyede olmasından yana. Dolayısıyla çeyrek finale çıkacak takımların ilk maçlarda neredeyse tamamına yakınının belli olması, kurumu bir hayli rahatsız etti.

Her kesim rahatsız oldu

UEFA’nın yüzünü güldüren tek maç, Galatasaray ile Chelsea arasındaydı. Bir UEFA yetkilisi, üst düzey yönetim kurulunda yer alan üyelerin, “İyi ki Galatasaray vardı. Yoksa eşleşmeler bile şimdiden belli olacaktı” dediğini aktardı. Yayıncı kuruluşların da bu sonuçlardan rahatsız olduğu ve bunu UEFA’ya bildirdikleri de gelen haberler arasında.