Ziraat Türkiye Kupası E Grubu’nun ikinci hafta maçında Galatasaray, Kastamonuspor’u 2-1 mağlup etmeyi başardı. 

Tarihinde ilk kez çıktığı Kastamonu deplasmanında, özellikle ikinci yarıda zor anlar yaşayan sarı-kırmızılı ekibi galibiyete taşıyan golleri penaltıdan Emre Çolak ve Umut Bulut kaydetti. Kastamonuspor’un tek golü ise Fatih’ten geldi.

Sezon başından bu yana beklenen futbolunun çok uzağında kalan Galatasaray, Kastamonu’da da etkisiz oyununu sürdürdü. Sar-kırmızılar, zayıf rakibi karşısında maçın hemen başında öne geçmesine, 61. dakikada da farkı ikiye çıkarmasına rağmen, taraftarının hop oturup hop kalktığı bir maç izletti. Son yarım saatte Kastamonuspor’un baskısı karşısında zor anlar yaşayan Galatasaray, kaleci Cenk’in kurtarışları ile üç puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Kastamonu’da ligde fazla forma şansı bulamayan oyuncularına şans veren teknik direktör Mustafa Denizli, hiç beklemediği bir futbolla karşılaştı. Saha zeminin kötü olmasına Kastamonuspor’un önde presi de eklenince konuk ekip top yapmakta zorlandı. Ancak tecrübesini konuşturan sarıı-kırmızılı ekip, kötü oynadığı ve savunmasında zor anlar yaşadığı karşılaşmayı galip tamamlamayı başardı.

İlk hafta maçında Akhisar Belediyespor’u yenen Galatasaray, bu sonuçla ikide iki yaptı ve liderlik koltuğuna oturdu. Kastamonuspor ise ikinci maçında ikinci mağlubiyetini alarak son sıraya indi.