Derbide oyundan atılmasının ardından sabaha kadar uyuyamadığını dile getiren Faslı futbolcu, “Trabzon maçında yine takımı yalnız bıraktım. Çıkıp, oynayıp bu takım için neler yapabileceğimi göstermem ve kendimi affettirmem gerekiyordu. Bu yüzden mutluyum” dedi.

Gençlerbirliği maçına damga vuran Belhanda’yı Fenerbahçe karşılaşmasında gördüğü kırmızı kart motive etti.

Faslı yıldız, karşılaşmanın ardından kulüp yetkilileri ile sohbet ederken, Fenerbahçe maçında gördüğü kırmızı kartı anımsatarak, “Benim yüzümden takım belki de kaybedecekti. O gece sabaha kadar uyuyamadım. Trabzon maçında yine takımı yalnız bıraktım. Çıkıp, oynayıp bu takım için neler yapabileceğimi göstermem ve kendimi affettirmem gerekiyordu. Bu yüzden mutluyum. Benden beklentilerin farkındayım. Elimden geleni yapmaya yapacağım” diye konuştuğu öğrenildi.

Maçta 2 asist ve 1 golün de başlangıcında etkili olan Belhanda’nın performansı konusunda ise Tudor’un değerlendirmesi ise şöyle oldu:

“Benim için sürpriz değil. Belhanda özel bir oyuncu... Onu, attığı goller veya yaptığı asistlere göre değerlendirmiyorum. Maç içerisinde yaptığı savunma ile bize ekstra katkı veriyor. Hücum performansı ise takım arkadaşları ile gösterdiği uyuma bağlı değişebiliyor. Belhanda’nın bu özelliklerini bilerek transfer ettik. O çok özel ve bizi farklı kılan bir yetenek.”