Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, kendisini bildi bileli Galatasaray'ı desteklediğini belirtti.

Galatasaray Dergisi'nin Ocak ayı sayısına röportaj veren Sancar, sarı-kırmızlı takıma tutkusunun efsane kaleci Turgay Şeren'den geldiğini kaydetti.

Kendisine hediye edilen sarı-kırmızılı formayla memleket hasretini yenilediğini aktaran Sancar, Galatasaraylı olma hikayesini şöyle anlattı:

"Kendimi bildim bileli Galatasaraylıyım. Sanırım tercihimde Turgay ağabeyin, kendisine 'Berlin Panteri' unvanını kazandıran başarısının etkisi olmuştur. Turgay ağabeyden ve Galatasaray futbol takımı oyuncularından imzalı formaları almak beni hem çok mutlu etti hem de memleketime hasretimi yeniledi."

Türkiye'de ligler devam ettiği sırada yurt dışında olduğunu vurgulayan Sancar, "Çalışmalarım dolayısıyla Türkiye'ye ziyaretlerim önceden belli olmayabiliyor. Genelde de yaz başı geldiğim için lig bitmiş oluyor. 19 Mayıs'ta Türkiye'de olacağım. Geliş tarihim kesinleştiğinde Galatasaray'ın Beşiktaş ya da Kayserispor maçlarını izlemek güzel olabilir. Özellikle lig şampiyonluğu için önemli maçlar olur kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

"1990'lardaki başarılar beni çok gururlandırdı"

Aziz Sancar, Galatasaray'ın özellikle 1990'lı yıllarda yakaladığı başarıların kendisini çok gururlandırdığını belirtti.

Sancar, Galatasaray'ın UEFA Kupası'na uzanan başarılı dönemindeki kadroyu unutamadığını aktaran Sancar, şunları kaydetti:

"Galatasaray'ın özellikle 1990'lardaki başarıları beni çok gururlandırmıştı. UEFA şampiyonu olduğu sene bazı maçlar Galatasaray'ın büyüklüğünü herkese gösterdi. Herkes finalden bahseder ama ondan önce çok önemli ve keşke orada olsaydım dediğim maçlar vardı. Leeds United maçlarını görmek isterdim. Aslında her şey Milan'ı 3-2 yenerek başlamıştı o sene. 90'ların başında o müthiş Manchester United maçı vardı. Hala ara sıra o maçın gollerini seyrediyorum."