Yeni sözleşme öncesinde 60 bin Euro kazanan Kerem’in yeni maaşının ne kadar olacağı açıklanmadı. Ancak gelen bilgilere göre 4.5 milyon TL'nin (yaklaşık 300 bin Euro) çok daha fazlası arttırıldı. Alınan haberlere göre 1 milyon Euro’nun TL karşılığı olan 15 milyon TL’ye kadar bir artışın olduğu yönünde. 

Böyle bir artış futbolcunun 16.6 katı zam aldığına işaret ediyor. Bu arada Kerem’in yeni sözleşmesine menajerinin isteği doğrultusunda serbest kalma maddesi konulmadı.

MENAJERİ KALMASINI İSTEMEDİ

Genç oyuncunun Galatasaray’da kalmasını istemeyen menajeri Erkut Söğüt, Burak Elmas tarafından ikna edildi. Elmas, “Kerem’in daha 3 yıllık sözleşmesi var. Biz istemezsek bir yere gidemez. Oyuncun da 60 bin euro’ya oynar. Biz sözleşmesini yenilemek istiyoruz. Hak ettiği rakamı vermek istiyoruz. Zaten beklediğimiz rakama ulaşırsa onu satmayı biz de isteriz. Çünkü Galatasaray ekonomisini düzeltmek için futbolcu satmak zorunda." dedi.

ŞAMPİYONLUKLAR YAŞAMAK İSTİYORUM

Kerem Aktürkoğlu, GSTV'ye yaptığı açıklamada, Galatasaray ile yeni sözleşme imzalamanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "En başından beri iki taraf için de zaten bir soru işareti yoktu. Uzun yıllar Galatasaray'a hizmet etmek istiyorum. Fatih (Terim) hocama da teşekkür ediyorum. İlk günden beri inandığı, güvendiği ve şans verdiği için. Ben de elimden gelen her şeyi sahada vermek istiyorum. Uzun yıllar boyunca Galatasaray'a en güzel şekilde katkı verip, şampiyonluklar yaşamak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

(Fotomaç)