Kerem Aktürkoğlu'nun Erzincanspor'daki hocası Kemal Kılıç: ”Kerem'i Fenerbahçe'nin öncülüğünde birçok kulüp istedi ama Türkiye'nin en büyük hocası Fatih Terim faktörüyle oyuncu, Galatasaray'ı seçti.” dedi.

Kerem’i ilk keşfeden takım Fenerbahçe oldu. Galatasaray’a ilk rapor 24 Mayıs 2020’de geldi. O raporda ayrıca yaz aylarında Fenerbahçe’ye alınan İsmail Yüksek ve Barış Sungur’un yanı sıra Karşıyaka’dan Doğukan İnci ve Somaspor’da kiralık oynayan Manisaspor’un oyuncusu Mehmet Uysal da vardı.

Fenerbahçe’nin Kerem’e tercih ettiği Barış Sungur şu anda Kuşadasıspor’da. İsmail ise Bursaspor’da. Doğukan İnci, kış transferinde 2. Lig Kırmızı Grup’tan Ankaraspor’a transfer oldu. Memet Uysal ise 1. Lig’de FK Manisaspor forması giyiyor.

İSTATİSTİKLERİ İLE DAMGA VURDU

Başarılı oyuncu, bu sezon 44 resmi maçta, 3 bin 345 dakika sahada kaldı. Genç oyuncu bu süre içinde takımına, 11 gol, 9 asistlik katkı yaptı. Kerem, sahada kaldığı her 312 dakikada bir takımına gol katkısında bulundu. 8 kez A Milli Takım forması giyen genç oyuncu, 3 gol atma başarısı gösterdi. Transfermarkt verilerine göre 23 yaşındaki oyuncunun piyasa değeri 11 milyon euroydu. Kerem Aktürkoğlu'nun 2020 yılında piyasa değeri ise 200 bin euroydu.

MERT AKIN (@akn_mrt_07) / Twitter

(Fotomaç)