Genç isimlerle kendi sistemini kurmak isteyen Galatasaray’ın İtalyan çalıştırıcısı Roberto Mancini, ara transfer döneminde scout ekibine tam mesai yaptırıyor. İtalyan hocaya verilen listede PTT 1. Lig’den de bir isim var.

Yabancı sınırlaması nedeniyle genç ve Türk oyunculara önem verdiklerini belirten Roberto Mancini, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da forma giyen Cenk Şahin’e gözünü dikti. 19 yaşındaki Cenk, orta sahanın kanatlarında ve göbeğinde forma giyebilmesi nedeniyle Mancini’nin ıslarla istediği isimler arasında yer alıyor.

TERİM SEZON BAŞINDA İSTEDİ, İBB BIRAKMADI

2010 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a transfer edilen ve A takıma kadar yükselen Cenk, bu sezon PTT 1. Lig’de 12 kez forma giydi ve bu maçlarda 2 gol attı. Geleceğin yıldızları arasında gösterilen geçtiğimiz yaz mevsiminde Türkiye’de düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nda milli formayı giyen gen oyuncuyu sezon başında Fatih Terim transfer etmek istemişti. Ancak İstanbul ekibe transfere onay vermedi.

ŞAMPİYONADA YILDIZ OLMUŞTU

Cenk Şahin, bu yaz Türkiye’de düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’ndaki El Salvador karşılaşmasında 2 gol atarak takımının 3-0 sahadan galibiyetle ayrılmasında başrolü oynamış ve FIFA ‘Maçın yıldızı’ seçmişti.


(AMKSpor)