Galatasaray'ın Almanya'nın Borussia Dortmund ekibinden  kadrosuna kattığı ancak FIFA Transfer Eşleştirme Sistemi'ne (TMS) imzası eksik  evrak girildiği için lisansı çıkarılamayan Kevin Grosskreutz, "FIFA'nın bir  oyuncu hakkında böyle bir ceza vermesi çok olumsuz bir durum ama ben bu durumla  baş edeceğim" dedi. 

Alman futbolcu, GSTV'ye yaptığı açıklamada, sezonun ilk yarısında  oynayamayacak olmasını şanssızlık olarak nitelendirerek, "Üç ay boyunca en iyi  şekilde çalışıp sonunda takımım için elimden gelen yardımı yapacağım" ifadesini  kullandı. 

Galatasaray'a transfer olma sürecini değerlendiren Grosskreutz,  şunları kaydetti: 

"Galatasaray bu yaz döneminde bana bir transfer teklifinde bulundu.  Aynı zamanda Almanya'dan da teklifler vardı. Bunun yanı sıra Borussia Dortmund  ile de görüşüyordum. Yaptığımız görüşmelerde kulübüm ve ben, Galatasaray'ın en  doğru seçim olduğuna karar verdik. Galatasaray'ın gelenekleri olan bir kulüp  olduğunu önceden de biliyordum. Bunun yanında Galatasaray ile geçtiğimiz sezon da  karşılıklı oynadık. O dönemde buradaki atmosferi yaşadım ve çok etkilendim.  Galatasaray'ın çok büyük bir taraftar topluluğu olduğunu biliyorum. Dolayısıyla  Galatasaray hakkında bilgi sahibiydim daha önceden de ve burada olduğum için  mutluyum." 

Sarı-kırmızılı takımda Türk oyuncuların kendisini çok güzel  karşıladığını anlatan Alman futbolcu, "Bunun dışında hocamız bana çok güven  verdi. Kendisiyle konuştuk, bana büyük moral verdi. Yaşadığımız durumdan dolayı  zaten Podolski ve Yasin ile sürekli görüşme halindeydim. Podolski Köln'de  doğmuştu dolayısıyla hayali, kendi şehrinin takımında oynamaktı. O yüzden ben de  Dortmund'ta doğdum ve orada oynamak en büyük hayalimdi. Bunu gerçekleştirdim.  Podolski ile şimdi buradayız ve bu kulübe hizmet etmek için her şeyi yapacağız"  diye konuştu. 

"Lig şampiyonluğuna odaklanmak istiyoruz" 

Kevin Grosskreutz, UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanmanın zor bir hedef  olduğunu dile getirerek, "Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak belki biraz zor bir hedef  olabilir ama şu anda lig şampiyonluğuna odaklanmak ve bunu kazanmak istiyoruz"  dedi. 

Sarı-kırmızılı taraftarların kendisine verdiği destekten dolayı mutlu  olduğunu anlatan Alman futbolcu, "Hem Borussia Dortmund hem de Galatasaray  taraftarı, takımını destekleyen ve bir adım öne çıkmasını sağlayan taraftar  grupları. Her zaman da ön planda olan taraftar grupları. Daha tek bir maç bile  oynamamış olmama rağmen bana verdikleri destek çok güzel ve sansasyonel. Bu  yüzden onlara çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

"Şampiyon olursak saçımı sahada kestirebilirim" 

Kevin Grosskreutz, Galatasaray'da 12 numaralı formayı giyeceğini  belirterek, "Borussia Dortmund'ta 12 numara taraftarı temsil eder. Ben de bunu  düşünerek 12 numaralı formayı tercih ettim. Ekstra bir güç olarak. Şampiyon  olursak, Borussia Dortmund'ta olduğu gibi saçımı sahada kestirebilirim" diye  konuştu. 

Sakatlık anlamında herhangi bir sıkıntısının olmadığını dile getiren  Alman futbolcu, şunları söyledi: 

"Dizimden bir operasyon geçirdim. Bundan sonra da iyileşme sürecim  başladı. Baktığınız zaman 8-10 haftadır düzenli bir şekilde antrenmanlarımı  yapıyorum. Buraya gelmeden önce Borussia Dortmund formasıyla hazırlık maçları  oynadım. Borussia Dortmund ikinci takımıyla da 4 lig maçı oynadım ve hepsinde 90  dakika sahada kaldım. Daha önce benim hiç sakatlığım olmamıştı. Ancak şu anda  hiçbir problemim yok, oldukça iyi durumdayım." 

Galatasaray'ın, UEFA Kupası'nı kazandığı 2000 yılında Borussia  Dortmund karşısında kazandığı galibiyeti hatırladığını anlatan Grosskreutz, "O  zamanlar Borussia Dortmund maçları için tribüne gidiyordum. O maçta da Hagi ve  Hakan Şükür gol atmıştı. O maç hala hatıralarımda" ifadelerini kullandı. 

Alman futbolcu, bütün mevkilerde görev yapabildiğini anlatarak,  "Borussia Dortmund'ta Jörgen Kloop bana her pozisyonda görev veriyordu. Bir maçta  da kaleye geçtim. Enteresan bir grafik ama bu bir gerçek. Hangi pozisyonda  oynadığım önemli değil. Hocam bana nerede görev verirse elimden geleni yapmaya  hazırım. Umuyorum ki Galatasaray'da çok başarılı olacağım ve mutlu olacağız.   Oynayacağım ilk maç için sabırsızlanıyorum. Hep beraber çok büyük başarılara  ulaşacağız" değerlendirmesinde bulundu.