UEFA'nın finansal fair play kriterlerine uygun hale gelmek isteyen Galatasaray, hem oyuncu satarak yeni teknik direktöre kaynak ayırmak hem de yabancı sayısını azaltmayı hedefliyor. 


Galatasaray'ın elindeki en önemli değer Wesley Sneijder. Hollandalı yıldız, uzun süredir Manchester United tarafından isteniyor. Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Louis Van Gaal, Dünya Kupası'nın ardından Manchester United'ın başına geçecek. Deneyimli teknik adamın, İngiliz kulübünde çalışmak istediği futbolcuların başında ise Wesley Sneijder geliyor.

Başkan Ünal Aysal daha önce "Satılmayacak hiçbir oyuncu yoktur, herkes değerini bulduğu takdirde satılabilir" şeklinde konuşarak, Sneijder'in bedelini 20 milyon euro olarak açıklamıştı.

Uruguaylı file bekçisi Muslera'nın ise piyasa değeri 15 milyon euro. Bir dönem adı Barcelona ile de  anılan başarılı kalecinin Dünya Kupası öncesi Galatasaray ile sözleşme uzatması kulübün elini rahatlatıyor. Yönetimin ilk amacı Muslera'yı takımda tutmak.

Lille'den büyük umutlarla alınan ancak gerek yaşadığı sakatlıklar, gerekse yabancı kuralından dolayı geçtiğimiz sezon fazla forma şansı bulamayan Chedjou da iyi bir teklif geldiği takdirde satılacak. Galatasaray, Dünya Kupası'nda bulunan Kamerunlu savunmacının bonservis bedelini 7.5 milyon euro olarak belirledi.

Sarı kırmızılıların geçtiğimiz sezon Malaga'ya kiraladığı Amrabat ile Olimpiakos ciddi şekilde ilgilenmiş ancak pazarlıklar olumsuz sonuçlanmıştı. Galatasaray, Amrabat'ı 5 milyon euro'dan aşağı göndermek istemiyor. Faslı oyuncunun durumu yeni teknik direktörün belirlenmesinden sonra netleşecek.

Alacaklarının ödenmemesinden dolayı Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet eden ancak sonra talebini geri çeken Hajrovic ile de Werder Bremen ilgileniyor. Sarı kırmızılı kulüp, Boşnak oyuncunun fiyatını 4.5 milyon euro olarak belirledi. Yönetim, genç futbolcunun Dünya Kupası performansını dikkatle takip ediyor.

Galatasaray'da ayrıca takasta kullanılmak istenen Dany, Ontivero ve bedelsiz gönderilmesi gündemde olan Eboue de ayrılacak yabancılar arasında. Dany ve Ontivero için Süper Lig kulüplerinden teklifler var.

Sarı kırmızılı ekipte Alex Telles, Melo ve Bruma'nın ise önümüzdeki sezon takımda kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ntvspor