Serdar Eylik, Culio, Colin Kazım ve Mehmet Batdal sezon başında kiralanırken, Ceyhun Gülselam ve Sercan Yıldırm da sezon ortasında farklı takımlara kiralandı.

Fatih Terim'in yeni sezon için kamp çalışmalarına bu oyunculardan hangilerini götüreceği ve hangileriyle yolların ayrılacağı merak konusu olmayı sürdürürken, sergiledikleri performansla takım ile en azından sezon başı kampına katılmaya en yakın isimler Serdar Eylik, Colin Kazım ve Ceyhun Gülselam olarak görülüyor.

BATDAL'IN ŞANSI AZ

2010 yılında Galatasaray'a Bucaspor'dan büyük umutlarla transfer edilen golcü oyuncu, bir türlü kendisinden beklenen performansı sergileyemedi. Fatih Terim'in geldiği ilk sezon Karabükspor'a kiralanan Batdal, 2012/2013 sezonu öncesinde de kamp kadrosuna alınmamıştı ve sezon başında Bucaspor'a kiralandı. Bucaspor formasıyla PTT 1. Lig'de 31 maçta 12 gol atan Mehmet'in Fatih Terim tarafından bu sezon öncesinde de kamp kadrosuna alınması beklenmiyor.

ŞAMPİYON KADRODA YER ALDI

Son 2 sezonu Karşıyaka ve Kayseri Erciyes'te kiralık geçiren Serdar Eylik, PTT 1. Lig şampiyonu mavi-siyahlı ekipte zaferin mimarları arasında yer almayı başardı. Henüz 23 yaşında olan genç oyuncu 29 lig maçında 6 gol atmayı başardı. Fatih Terim'in genç oyuncuya sezon başı kampında şans vermesi bekleniyor.

Venüsbet style="font-size: 14px;">TERİM'İN GÖZBEBEĞİYDİ

Fatih Terim'in milli takımdan bu yana en çok tuttuğu isimler arasında yer alan ve her fırsatta Galatasaray'da kalmak istediğini belirten Colin Kazım, Blackburn Rovers formasıyla bu sezon Championship'te 28 maça çıkarken, 3 gol 3 asistlik bir performans sergiledi. Kazım da Fatih Terim tarafından bu sezon başı yapılan kamp kadrosuna dahil edilmemişti. Terim'in yeni sezon için Kazım kararı ise merakla bekleniyor.

CEYHUN SÜREKLİ OYNADI

Devre arasında Kayserispor'a kiralanan Ceyhun Gülselam, kiralık şansını en iyi değerlendiren isimlerden olmayı başardı. Kayserispor formasıyla 16 lig maçına çıkan Ceyhun, bunların 10'unda 90 dakika sahada kaldı. İkinci yarı sergiledği performansla beğeni toplayan Kayserispor'un önemli isimleri arasına girmeyi başaran Ceyhun için de Terim'in sezon başı olumlu bir karar alması ve en azından kampa götürmesi bekleniyor.

SERCAN KADRO DIŞI KALDI

Büyük umutlarla Bursaspor'dan transfer edilen ancak geldiği günden beri bir türlü bekleneni vermeyen Sercan, sezon ortasında Fatih Terim'in de isteği üzerine Sivasspor'a kiralandı. Sercan burada da bekleneni veremedi ve Rıza Çalımbay tarafından kadro dışı bırakıldı. Sercan kiralık giden isimler arasında yeni sezonda en az şansa sahip olanların başında geliyor.

CULIO'NUN TAKIMI KÜME DÜŞTÜ

Ligden düşen Mersin idmanyurdu'nda forma giyen Culio, takımda kalmak istese de yabancı sınırlaması nedeniyle Terim'i zor durumda bırakıyor. Orta sahada Selçuk, Sneijder, Amrabat, Emre Çolak, Yekta gibi alternatifleri bulunan sarı-kırmızılı takımda Culio'nun kalması da sürpriz olarak değerlendiriliyor.