Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, Malatyaspor deplasmanında son dakikada yediği golle 1-1 berabere kaldı. Sarı kırmızılılarda Radamel Falcao'nun maça yedek başlaması ve beraberlik golünün yenmesinin ardından son 3 dakikada oyuna girmesi Kolombiya basınında tepkiyle karşılandı. 
 
Galatasaray'ın yoğun maç temposu nedeniyle dinlendirilmek istenen Falcao'nun uzatma dakikalarında oyuna dahil olmasına ülkesinden tepki gösterildi. Alerta Bogato adlı internet sitesinde Falcao'nun yedek kalmasının beklenmeyen bir karar olduğu belirtildi. AS Colombia'da, "Galatasaray galibiyeti kaçırdı, Falcoa sadece 3 dakika oynadı." ifadeleriyle yıldız golcünün oyunda kaldığı 3 dakikada skoru değiştirecek bir şey yapamadığı yazıldı.

"FALCAO'YA SAYGISIZLIK YAPILDI"

Falcao hakkındaki karara en sert eleştiri Publimetro'dan geldi. Gazetede yer alan haberde, "Galatasaray'da Falcao'ya saygısızlık." manşeti yer aldı. Haberin detayında Falcao'nun dinlendirilmek için yedek bırakıldığı ancak oyunun uzatma dakikalarında sahaya sürülmesinin "saygısızlık" olduğu belirtildi. Özellikle Jimmy Durmaz'ın Falcao'dan önce oyuna sürülmesinin şaşkınlık yarattığı ifade edildi.

Alerta Bogato: "Galatasaray'da Falcao için beklenmedik karar."
AS Colombia: "Galatasaray galibiyeti kaçırdı, Falcao sadece 3 dakika oynadı."
Publimetro: "Galatasaray'da Falcao'ya saygısızlık."

Galatasaray'da takımı kenardan yöneten antrenör Levent Şahin, basın toplantısında Falcao ile ilgili gelen soruya, "Falcao da dinlendirilmesi gereken oyuncularımızdan biriydi." dedi.

Futbol Arena