Koronavirüsü yenen ve evinde tedavi süreci devam eden Rüştü Reçber İtalyan basınına konuştu ve "Başta hafife aldım çünkü basit bir grip olduğunu düşündüm. Meğer Covid-19'muş. Ateşim artmaya başladı ve 7. günde çok yüksekti. Vücut ısım 48 saat düşmeyince gerçekten endişelenmeye başladım ve doktorun tavsiyesi üzerine hastaneye gittim." dedi.

Eski milli kaleci şöyle devam etti: "Bana bazı testler yaptılar. Kötü bir zatürrem vardı ve testim pozitif çıktı. Zor saatlerim oldu, hayatımın en zor maçlarından biriydi. En kötüsü geçti ve nihayet evime gidebildim. 5 sene önce sigarayı bırakmıştım."

Kendisi için endişelenen herkese teşekkür ettiğini söyleyen Rüştü Reçber, "En kısa zamanda bu kötü durumu geride bırakmayı diliyorum." dedi.

Koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalya'nın da toparlanacağını söyleyen Reçber, "Benim ve Türkiye'deki herkesin kalbi onlarla. Haydi İtalya." ifadesini kullandı.

Rüştü Reçber, "Liglerin sona erdirilmesi doğru olur mu?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bunu söylemek benim işim değil. Futboldan emekli oldum. Bu kararın sadece, doktorların ve bilim insanlarının söyleyeceklerine bağlı olduğuna inanıyorum."