Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş kara NTV'de önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüs'e yakalanan futbolcular için neler dedi? gelin beraber bakalım.

"Futbol oynamama ihtimali çok yüksek"

Bu hastalığı geçiren futbolcuların bir daha futbol oynamama ihtimalinin de bulunduğu söyleyen Prof. Dr. Ateş Kara şunları söyledi:

Bu hastalığı öyle veya böyle hafife almamamız lazım. Bu hastalık ağır ve ölümcül bir hastalık. İnsanların kendini iyi hissetmesi gerekebilir. Bu hastalık gerçekten ağır gidiyor. Evde kalmamız gerekiyor. Hastalıktan büyük kesim iyileşiyor ama iyileşenlerin de akciğerlerinde hasar bırakıyor. 

Bir futbolcu bu hastalığı geçirdikten sonra hayatının kalan kısmında futbol oynamama ihtimali çok yüksek. 

NTV'de yayınlanan programda İtalya'nın ilk başta koronavirüs salgınını ciddiye almadığını söyleyen Ateş Kara, "İtalya başlangıçta hastalığın hafif olduğunu düşündü. Bu kadar ağır gitmeyeceğini düşünerek hareket ettiler. 

Gençler de iyileşiyor dendi. Ölümler az dendi. Bunu diyerek bugünkü noktaya geldi. Belkide gençlerde ölüm az olabilir vatandaşlar arasında korku yaratmamamız gerekiyor olabilir. Korkmamamız ama mutlaka önlemler almamız gerekiyor" dedi.