Süper Lig'de Kayseri Erciyesspor'a karşı alınan 3-1'lik galibiyette de golünü atan Burak Yılmaz, Galatasaray'ın en formda isimleri arasında yer alırken, son dönemlerde yapılan eleştirilere de ilk yarının sonlarına doğru sergilediği performansla cevap vermiş oldu.

Son iki sezonun gol kralı olan Burak Yılmaz, sarı-kırmızılı forma altında 2013/2014 sezonunu beklendiği gibi bir giriş yapamamıştı. Ligin ilk 6 haftasında sadece 2 gol atan Burak, Roberto Mancini'nin göreve gelmesinin ardından ligde 11 maça çıkıp, rakip fileleri 8 kez havalandırmayı başardı.

GEÇEN SEZONU GERİDE BIRAKTI

Sezon başında büyük eleştirilere uğrayan ve ilk 8 haftada sadece 2 gol atabilen Burak Yılmaz, sarı-kırmızılı takımda ikinci sezonunda ilk sezondaki ilk yarı performansını da geride bırakmayı başardı. Galatasaray'a 2012/2013 sezonunun başında Trabzonspor'dan gelen milli futbolcu, ligin ilk yarısında o dönem 9 gol atarken, 4 de asist yapmış ve Galatasaray'ın 13 golüne doğrudan etki etmişti. Bu yıl ise Spor Toto Süper Lig'de 10 gol atıp 5 asist yapan golcü oyuncu, sarı-kırmızılı takımın ligdeki 15 golünde doğrudan rol oynadı.

YABANCILARA MEYDAN OKUYOR

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 17 maçta 10 gol atan Burak Yılmaz, ligde devam eden yabancı golcü hegemonyasını da kırarken, Spor Toto Süper Lig'in en golcü ilk 7 ismi arasında yer alan tek Türk olmayı başardı.

Spor Toto Süper Lig Gol Krallığı

Burak Yılmaz (Türkiye) - 10 gol
Almeida (Portekiz) - 10 gol
Chahechouhe (Fas) -  10 gol
Scarione (Arjantin) - 9 gol
Moussa Sow (Senegal) - 9 gol
Oumar Niasse (Senegal) - 8 gol
Didier Drogba (Fildişi Sahili - 7 gol

Webaslan