“Kriz yönetimi” konusunda karnesi pekiyi olan Terim, ilk olarak Melo ile Riera kavgasında kendini göstermişti. Sambacının Riera’yı hastanelik ettiği olayı bütün şeffaflığı ile kamuoyuna duyuran sarı-kırmızılılar, Riera’yı ülkesine göndermiş, Melo‘yu da kadro dışı bırakmıştı. Ancak baştan itibaren süreci çok iyi yöneten Terim, play-off öncesi oyuncuların da devreye girmesiyle sorunu ortadan kaldırmış, hem Melo hem de Riera takıma çok önemli katkılar yapmıştı.

Tecrübeli hoca, Süper Kupa’da oynamadığı için morali bozulan ve arkadaşlarının kupa sevincine ortak olmayan Burak Yılmaz ile de kısa bir süre önce sorun yaşamış ama oyuncusunu kaybetmek yerine bir sonraki maçta 11’e alarak kazanmayı seçmişti. Burak da son iki maçta gol atarak, problemlerin geride kaldığı mesajını verdi.

Terim’in bu konudaki ustalığından faydalanmak isteyen bazı üniversite elemanları bu durumu tez konusu yapmak isterken, bazı kuruluşlar da “kriz yönetimi konusunda başarılı teknik adamın tecrübelerinden faydalanmak istediklerini dile getirildi.


Milliyet