Sarı-kırmızılı ekibin idarecileri, 1 milyon metrekarelik Riva arasizisi için 200 bin metre kare olan inşaat yapabilme hakkını 50 bin ila 100 bin hektar arasında geliştirmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelere başladı.

Bu görüşmelerin ışığında Galatasaray’a arazi için ilk teklif ise ABD’den geldi. Hali hazırda Moskova’da stüdyo kurma hazırlıkları yapan ve 2022 için açılış tarihi veren Universal Stüdyoları, Riva’daki arazinin 100 bin metrekaresi için Avrupa Universal Studios’u kurmak için aracılar vasıtasıyla teklif getirdi.

Galatasaray yönetimi gelen bu teklifin değerlendirilebilir olup olmadığını anlamak için önümüzdeki günlerde ABD’ye yönetim adına bir temsilci gönderecek. Eğer Univarsal Stüdyoları’nın teklifi ciddiyse buna göre fizibilite çalışmaları başlayacak.

Fakat yapılan ilk değerlendirmeye göre araziyi Galatasaray verecek. Universal Stüdyoları kuracak. Yılda ortalama 7-8 milyon insanın ziyaret ettiği stüdyolara girişin günlük 100 DOLAR civarında olduğu hesaplandığında Galatasaray yönetimi bu ortaklığa oldukça sıcak bakıyor.

Yönetimin kabul etmesi durumunda arazinin 15 bin metrekaresini film stüdyoları olacağı, bunun yanı sıra Islands of Adventure, Universal CityWalk ve Wet’n Wild gibi oldukça iyi gelir getiren ve ayrı biletlerle girilen bölümlerinde yapılacağı bildirildi.

Galatasaray’ın bu projeyi hayata geçirebilmesi durumunda devletin de turizme yapacağı katkıdan dolayı Galatasaray’a kaynak aktarımı da yapacağı gelen bilgiler arasında.