Eskişehirspor'un bugün 1-0'lık yenilginin rövanşında Medical Park Antalyaspor deplasmanından 3-1'lik galibiyetle ayrılarak finale yükselmesiyle birlikte Ziraat Türkiye Kupası'nda finalin adı Galatasaray - Eskişehirspor olurken; bu eşleşme, ilginç bir rastlantıyı da beraberinde getirdi.

1962-63 sezonundan bu yana düzenlenen Türkiye Kupası tarihinin en başarılı takımı olan Galatasaray, daha önce bu kupada tam 19 kez final oynamış ve bu maçların 14'ünü de kutlamaya çevirmişti. Finallerdeki başarısıyla dikkat çeken sarı-kırmızılı ekip, kupada birden fazla defa final oynayan takımlar arasında da en yüksek kazanma oranına sahip. En son 1997-98 sezonunda final kaybeden Galatasaray, o dönem çift ayaklı oynanan final maçlarında Beşiktaş'a boyun eğmişti.

Takımı Eskişehirspor'u bu sezon kupa finaline taşıma başarısı gösteren teknik direktör Ertuğrul Sağlam ise, futbolculuk döneminde özdeşleştiği Beşiktaş'ın Galatasaray'ı devirdiği eşleşmenin iki maçında da sahadaydı. Üstelik sadece sahada olmakla kalmamış, skor tabelasına da ismini yazdırmıştı.



Hem penaltı hem gol!

Türkiye Kupası'nda 1998-1999 sezonu finalinin 25 Mart 1998 günü İnönü Stadyumu'nda oynanan ilk ayağında, Galatasaray bugünün Elazığspor Teknik Direktörü Okan Buruk'un golüyle öne geçmiş, mücadelenin son dakikalarında sahneye çıkan Ertuğrul Sağlam ise skoru 1-1'e getirmişti. İki hafta sonra Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynanan rövanş da şu anda Gençlerbirliği'nin başında bulunan Mehmet Özdilek ve Arif Erdem'in karşılıklı golleriyle berabere sonuçlanınca, şampiyonu belirlemesi için seri penaltılara geçilmiş ve Ertuğrul Sağlam'ın da fileleri havalandırdığı penaltı atışlarında 4-2'lik üstünlük yakalayan siyah-beyazlı takım kupayı kucaklamıştı.

Diğer yandan Galatasaray, hemen sonraki sezon, yine çift ayaklı oynanan finalde Beşiktaş'la bir kez daha karşı karşıya gelmiş ve Ertuğrul Sağlam'ın da her iki maçta ilk 11'de sahaya çıktığı eşleşmeyi 0-0 ve 2-0'lık sonuçlarla kazanarak intikamını almıştı.

Bu yılki eşleşmeyle birlikte Ertuğrul Sağlam bir kez daha kupa finalinde Galatasaray'a rakip olurken, en son 16 yıl önce final kaybeden Galatasaray'ın Ertuğrul Sağlam'ın takımına karşı bu defa nasıl bir sonuçla sahadan ayrılacağını zaman gösterecek...

Kaynak: Spor365