Ziraat Türkiye Kupası'nda Göztepe'yi eleyen Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Cizrespor'un Başkanı Salih Sevinç, kupada gruplara kalmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Galatasaray'la eşleşmek istediklerini söyledi.

Şırnak'ın Cizre İlçesi Şehir Stadyumu'nda sivil toplum örgütü temsilcileri ve taraftarlarla basın toplantısı düzenleyen Cizrespor Başkanı Salih Sevinç, Göztepe maçının dostluk havasında geçtiğini, maçlarda yaşanan olayların yüzde 5'nin Cizre'de yaşanmadığını söyledi. Spor anlamında Doğu'dan Batı'ya uzanan bir köprü olmak istediklerini söyleyen Sevinç, Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirtti. Sevinç, "Fanatik bir Fenerbahçeli olarak Galatasaray'ın buraya gelmesini istiyorum. Galatasaray'ı burada ağırlamak istiyoruz. Spor kardeşliktir, spor barıştır isminde yazılır. Bu her dilde söylenen bir şeydir ortak dilimizdir. Bir Galatasaray ya da Fenerbahçe, Beşiktaş gibi büyük bir kulübün Cizre'ye gelip burada bir müsabaka oynaması barış sürecinde coğrafyamıza büyük bir sıcaklık getirir" dedi.

Cizrespor Teknik Direktörü Yahya Ünal, Göztepe'yi eleyen futbolcularını kutladığını belirterek, kupada gruplara kalmayı hak ettiğini söyledi. Ünal, Cizre'de Galatasaray ya da Fenerbahçe'yi taraftarlarına izlettirmek istediklerini anlatan Ünal, "Şansımıza hangisi düşerse. Büyük takımların gelmesi barış sürecine büyük bir katkısı olur Çünkü Türkiye'nin gündeminde olan takımlar buraya geldiği zaman halkımızın ne kadar sıcak kanlı olduğunu herkes görecek. O sevgi gösterisini onlarda yaşayacaklar, yanlış düşünce algısı tamamen yok olacaktır. Ben özellikle Fenerbahçe ya da Galatasaray'ın gelmesini İstiyorum. Bizi daha mutlu edecek, bu bölgeyi daha iyi anlatacak takımlardır. Bunun için bunlardan birinin gelmesini istiyoruz.

AA