Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu ilk hafta maçında TFF 1. lig ekiplerinden Elazığspor'u ağırlıyor.

Türk Telekom Arena'da saat 18.30'da başlayacak olan mücadeleyi, hakem Arda Kardeşler yönetecek. Karşılaşma yeni kurulan A2 TV'den şifresiz olarak yayınlanacak.

Ligde alınan kötü sonuçlar nedeniyle yaşadığı sıkıntılı dönemin ardından Bursaspor galibiyetiyle moral bulan sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Jan Olde Riekerink'in, Elazığspor önünde rotasyona giderek, fazla forma şansı bulamayan oyunculara şans vermesi bekleniyor.

Muhtemel 11'ler

Galatasaray: Cenk, Cavanda, Salih Dursun, Semih, Linnes, Hamit, Tolga Ciğerci, Sinan, Josue, Yasin, Eren.

Elazığspor: Çağlar, Mehmet Yiğit, Murat Kalkan, Onur, Ali Fırat, Binya, Murat Kayalı, Çağrı, Traore, Tom, Ömer Yıldız.

A2 TV’nin frekans bilgileri şöyle;

TÜRKSAT 4A uydusunda,
Frekans: 12053 Mhz
Symbol Rate: 27500
FEC: 5/6
Pol: H (Yatay)

a2 Yayın detayları

▪️ Digiturk (35)
▪️ Tivibu (59)
▪️ Turkcell TV+ (29)
▪️ Teledünya (37)
▪️ D-Smart (-)

Kupayı en çok kazanan Galatasaray

Son olarak sahasında ağırladığı Bursaspor'u yenerek rahat bir nefes alan Galatasaray Türkiye Kupası'nı en çok kazanan takım konumunda. Galatasaray'ın rakiplerine nazaran çok sayıda Türkiye Kupası kazanması ona "Kupa Beyi" unvanını da getirdi.

1962-1963 Sezonunda başlayan ve ilk şampiyonu Galatasaray olan Türkiye Kupası'nın adı 1980-1981 sezonunda Federasyon Kupası olarak değiştirildi. Ancak 1992-1993 sezonundan itibaren tekrar Türkiye Kupası adı verilirken, 2005-06 ile 2008-09 sezonları arasında Fortis Bankası'nın sponsor olması ile Fortis Türkiye Kupası, 2009-10 sezonu ile birlikte Ziraat Bankası'nın sponsor olması ile Ziraat Türkiye Kupası adını aldı.

Türkiye Kupası ve Federasyon Kupası isimleri altında düzenlenen organizasyonda Galatasaray 17 kez bu kupayı müzesine taşırken, Beşiktaş 9, Trabzonspor 8 ve Fenerbahçe 6 defa kupayı kazandı. Altay, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Göztepe ve Kocaeli ikişer, Kayserispor, Bursaspor, Eskişehirspor ve Sakaryaspor da birer kez kupa sevinci yaşayan takımlar oldu.

Elazığspor iddialı

Elazığspor'un başkanı Sedat Karataş, transfer yasağı bulunduğu için kısıtlı bir kadro ile ligde ve kupada yollarına devam ettiklerini anlattı. Karataş, "Galatasaray'a karşı bu zor şartlarda sahaya çıkacağız. Galatasaray karşısında elimizden gelen mücadeleyi gösterip iyi bir sonuçla sahadan ayrılmak istiyoruz." diye konuştu.

Gruptaki şanslarını da değerlendiren Karataş, Tuzlaspor ve 24 Erzincanspor'a oranla Galatasaray ve Elazığspor'un daha güçlü olduğunu dile getirdi.

Karataş, Galatasaray ve Elazığspor'un gruptan çıkacağını düşündüğünü kaydetti.