Galatasaray Futbol AŞ Yöneticisi Ali Dürüst ve İkinci Başkan Hamdi Yasaman, "erteleme" konusunda ters düştü! Futbol AŞ Yöneticisi Dürüst, liglerin bir hafta komple ertelenmesi gerektiğini ifade ederken; Yasaman, liglerin ertelenmesinin doğru olmayacağını ifade etti.

Liglerin ertelenmesini istemediklerini ifade eden Hamdi Yasaman, "Çok kötü bir olay. Büyük bir tehlike atlattı Fenerbahçe. Şarampole yuvarlansalar, Türkiye karışırdı. Ucuz atlatıldı. Bu yapılan iş çok kötü, kınıyoruz, lanetliyoruz. Türk sporunda şiddetin olmaması lazım. Genel atmosfer gergin, sadece futbolda değil. Ucuz atlatıldı. Şarampole gitse otobüs, işin içinden çıkamazdık. Allah hepimizi korudu. İnşallah böyle şeyler olmaz. Bence ligin ertelenmesi doğru değil, devam etmesi lazım. Gerekli tedbirler alınır" şeklinde yorum yaptı.

''Ligler 1 hafta ertelensin''

Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst, yarın yapılacak Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında liglerin ertelenmesini isteyeceklerini belirterek, "Kulüpler Birliği toplantısında liglerin 1 hafta ertelenmesini isteyeceğiz" dedi.

Ali Dürüst, sarı-kırmızılı takımın Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u 4-2 yendiği maçtan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyla ilgili şunları kaydetti:

"Maç oynadık kazandık ama dünkü olaylar maçın önüne geçti. Fenerbahçe camiasına 'geçmiş olsun' diyorum. Bu, Fenerbahçe'den öte Türk futbolunun meselesi. İnşallah hep beraber bunu çözüp futbola döneceğiz. Bu olay bütün Türk futbolunu ilgilendiriyor. Kulüpler Birliği toplantısında liglerin 1 hafta ertelenmesini isteyeceğiz. Bu mesajı kamuoyuna vermemiz lazım. Bu sıkıntıyı hep beraber yaşamamız lazım. Bütün liglerin ertelenmesine daha sıcak bakıyoruz."

Bu olaydan sonra herkesin mesuliyet alması gerektiğini aktaran Dürüst, "Olayların bu seviyeye gelmesi bugünün işi değil. Can kaybı olabilirdi. Tesellimiz bu. Bundan bir nasihat çıkarmamız lazım. El birliğiyle bunu önleyip yeniden futbola döneceğiz" ifadelerini kullandı.

ABDURRAHİM ALBAYRAK'IN SÖZLERİ...

"Milli formayı giyen, ülkeri için milli formayı giyen futbolcuların zırhlı araçla gitmeleri her şeyin bittiği nokta. Başka kulüplerin başına da gelir. Bu olayı Trabzonspor'un başına mal etmek de doğru değil. Ben inanıyorum ki, bunun failleri yakında yakalanacak ve adalete teslim edilecek. Bu futbola sürülmüş bir kara lekedir. Söylenecek bir şey yok."

"ESKİDEN İNÖNÜ STADI'NDA ŞARKILAR SÖYLERDİK..."

"Kulüpler Birliği toplantısını Riva'da yapacağız ve bakanımız da gelecek. Bütün kulüplerin başkanları olacak. İnşallah herkes bu olaydan ders çıkartır. İleride başımıza neler gelebileceğini düüşünmemiz lazım. Bu iş kötüye gidiyor. Yöneticiler konuşurken, dikkat etmeli. Milyonlarca insan bizleri dinliyor. Bizim ağzımıdan çıkan laflardan kendilerine yön veriyorlar. Bizler artık kulüp yöneticiler, başkanları, el ele verip bunların çaresini bulmalıyız. Bulmazsak, yarın bir gün çoluğumuz, çocuğumuz var, eve giderken başımıza ne gelecek bilmiyoruz. Eskiden İnönü Stadı'nda karşılıklı şarkılar söylerdik, o günlere dönmemiz lazım."