Martin Linnes, İsviçre kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Norveçli sağ bek Martin Linnes, “İlk günden beri iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. İyi çalışıyoruz. 2 tane de maç oynadık. Türkiye’de yaşananlardan dolayı maçlara hazırlanmak zor oldu ancak kazanmayı başardık. Her açıdan iyi bir kamp geçirdiğimizi söyleyebilirim.  Geçen sene hem benim için hem de takım için iyi bir sezon geçmedi. Benim pozisyonumda başka arkadaşlarım da oynadı. Riekerink hocamızın gelmesiyle takımın içindeki hava olumluya döndü. Kamp da iyi başladı. Benim için de iyi başladı kamp. Burada iyi çalışıp gerçek Martin’i göstermek istiyorum.” dedi.

Türkiye’de ki darbe girişiminde korktuğu yönünde çıkan haberler hakkında ise Linnes, “Korktuğum, endişelendiğim haberleri doğru değil. Tabi ki üzüntülüyüm yaşananlardan dolayı. Türk arkadaşlarım da var. Umarım yaşanan olaylar bir anca son bulur ve her şey normale döner. Böylesine güzel bir ülkede bu tarz şeylerin yaşanması üzücü. Norveç basınına da söyledim. Türkiye’de olmaktan ailem ve ben çok mutluyuz. Gittiğiniz yeni kulüp, her zaman bir zorluk çıkarabilir. Yeni bir ülke, yeni takım, yeni arkadaşlar… Adapte olma konusunda bir sürenin geçmesi gerekebilir ancak transferimin üstünden 6 ay geçti. Galatasaray’a alıştığımı söyleyebilirim. Sistemi ve insanları tanıdım. İlerleyen süreçte çok daha iyi olarak takımıma ve şampiyonluğa katkı sağlamak istiyorum.” sözlerini kullandı.

Stefan Johansen transferi hakkında

Linnes, Galatasaray’ın transfer gündeminde de yer alan Stefan Johansen için “Stefan Johansen hem karakter olarak çok iyi hem de futbolcu olarak. Milli takımdan da arkadaşım. Eğer transfer gerçekleşirse Galatasaray taraftarı onu çok sevecektir. Hem defansif hem de ofansif açıdan takıma katkı sağlayacaktır. Transfer süreci ne durumda bilmiyorum ama gelirse taraftarın onu çok seveceğinden ve bize katkı sağlayacağından eminim. ” ifadelerinde bulundu.