Rakibimiz FIFA Sıralaması'nda 138. sırada yer alıyor ve futbolda önemli bir başarısı bulunmuyor. Litvanya, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri C Grubu'nu 3 puanla sonuncu bitirirken, 2020-21 Uluslar Ligi C Ligi Grup 4'te ise 4 puanlı sonuncu Kazakistan'ın 4 puan önünde grubu üçüncü sırada tamamlamıştı. Basketbolun 1 numaralı spor olduğu Baltık ülkesiyle A Milli Takımımız, tarihinde ilk kez karşılaşacak. Stefan Kuntz yönetimindeki Ay Yıldızlılar, Lüksemburg’a 2-0 mağlup olan Litvanya karşısında galip gelerek yoluna kayıpsız devam etmek istiyor.

Litvanya - Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Ümit Karan: "Hakemlere mesaj gitti..." Ümit Karan: "Hakemlere mesaj gitti..."

Başkent Vilnius'taki LFF Stadyumu'nda oynanacak Litvanya-Türkiye maçını Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Novak Simovic yönetecek. Bu akşam saat 21.45'te başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler:

Litvanya: Setkus, Baravykas, Satkus, Utkus, Barauskas, Megelaitis, Slivka, Novikovas, Golubickas, Lasickas, Klimavicius.

Türkiye: Altay, Zeki, Kaan, Ozan, Ferdi, Berkan, Salih, Cengiz (Kerem), Orkun, Yunus, Serdar.

Üç yeni isim forma bekliyor

Faroe Adaları karşısında Ferdi Kadıoğlu ilk 11'de, Yunus Akgün de sonradan oyuna girerek ilk kez A Milli Takım formasını giymişlerdi. Litvanya karşılaşmasında ise bu iki isim gibi kadroya ilk kez çağrılan kaleci Doğan Alemdar, Tiago Çukur, Eren Elmalı ve Cenk Özkaçar da teknik direktör Stefan Kuntz'tan görev bekleyecek. Hatırlanacağı üzere Kuntz, Doğan, Tiago, Eren ve Cenk'i, Faroe Adaları mücadelesinde kadroya almamıştı.

(Fanatik)