Sarı Kırmızılı kulüp UEFA'ya maç tekrarı veya hükmen galibiyet başvurusunu gerçekleştirmişti. Lokomotiv Moskova cephesinden maç tekrarı başvurusuna yanıt geldi.

İşte detaylar...

'MAÇ TEKRARI İYİ BİR SEÇENEK'

Lokomotiv Moskova'nın eski teknik direktörü Yuri Semin maç tekrarı hakkında Rus basınına açıklamalarda bulundu. Semin, "Maçın tekrar oynatılması Lokomotiv Moskova için iyi bir seçenek. Beraberlik hiçbir şekilde takıma yakışmıyor. Bir tekrar ihtimali varsa Lokomotiv Moskova'nun bunu değerlendirmesi gerekiyor. UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etme ihtimali olabilir. Yönetmelik neye izin verecek onu bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

ESKİ RUS HAKEMDEN ÇARPICI İDDİA

Öte yandan bu gelişme Rusya’da da yankı uyandırdı… Rus eski hakem Igor Fedotov konuyla ilgili açıklamalarda bulundu, Galatasaray’ın UEFA’ya yaptığı başvuruyu değerlendirdi. Sarı-kırmızılıların itirazından bir şey çıkmayacağını savunarak şu gerekçeyi öne sürdü:

'HAKEMİN HATASI SKORA ETKİ ETMEDİ'

“Maç tekrarlanmayacak. Lokomotiv hükmen mağlup sayılmayacak. Çünkü hakemin hatası skoru etkilemedi. Lokomotiv golünü Zhivoglyadov kart görmeden önce attı. Eğer hakem bu hatayı gol atılmadan önce yapsaydı, o zaman maçın tekrarı için bir gerekçe olabilirdi.”

'HAKEM KARTI UNUTMUŞ OLABİLİR'

Rus basını, hakemin olayların başında Zhivoglyadov'a daha önce çıkardığı kartı unutmuş olabileceğini belirtti. Rusların ortaya attığı bu iddianın ardından 'Maç tekrarlanabilir mi' sorusu akıllara geldi. Raporlarda Dmitri Zhivologlyadov'a tek kart verildiği gözüküyor.

(Skorer)