Alman Mili Takım hocası Joachim Löw, derbiyi yorumladı: Galatasaray yarışta geride kalmış olabilir ama bu maçla birçok şeyi unutturabilirler. Fenerbahçe aradaki puan farkını değil, prestiji düşünür. Kimseyi motive etmeniz gerekmez, derbinin anlamını herkes bilir"

"Derbiler dünyanın her yerinde çok önemlidir. Ancak Türkiye'deki Fenerbahçe-Galatasaray derbisini ayrı bir yere koyuyorum. O maçların prestiji, kazanmanın mutluluğu apayrıdır. Son durumlarından bağımsız olarak söylüyorum ki, favorisi de yoktur. Ayrıca yine Türkiye'deki derbiler öncesinde teknik adamlar ekstra motivasyon anlamında rahattır... Çünkü hiç kimseyi bu maça motive etmeniz gerekmez. Futbolcusundan taraftarına kadar herkes otomatikman bu karşılaşmaya odaklanır...”

'Derbi en büyük vitrin'

"Fenerbahçeli futbolcular Avrupa'da mücadele edemediği için bu sezon lige çok büyük değer verdi. Kalitelerini, kendilerini ispatlamak adına ellerinden geleni yapıyorlar. Bunun en önemli vitrini de derbiler şüphesiz. Puan sıralamasında Sarı-Lacivertli oyuncular hayli farklı bir biçimde önde bulunsa da hiçbirinin o ciddiyetini kaybedeceğini sanmıyorum...”