Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw, Alman basınına verdiği röportajda Lukas Podolski ile ilgili çok çarpıcı ifadeler kullandı.

Lukas Podolski'nin geçen sezonun ilk yarısında Arsenal ile, ikinci yarısında Inter ile gösterdiği performansının çok kötü olduğunu ve bu sezon mutlaka form tutması gerektiğini belirten Löw; "Onun oynamasını istiyorum. Bir sezonda en az 30-40 maç oynaması lazım. Onu milli takıma alabilirim ama oynaması gerek. İki yıldan beri neredeyse doğru düzgün maç oynamıyor. EURO 2016 kadrosunda olmak istiyorsa mutlaka maç sayısını artırmalı" ifadelerini kullandı.

Jogi LÖw; "Lukas ile konuştum ve ona Wenger ile mutlaka iletişime geçmesi gerektiğini söyledim. Arsene Wenger'e oynayabileceği bir yere gitmesi için kolaylık istemeli. Yoksa onu milli takıma nasıl alabilirim ki" dedi.

Lukas Podolski ise bu açıklamalara; "Löw'ün eleştirilerini şahsıma almıyorum, o benim için daha iyi ve daha doğru olacak şeyleri söylüyor. Benim daha fazla maç oynayabileceğim bir kulübe gitmemi söylüyor. Benim düşüncem de bu yönde" cevabını verdi.

Alman basını, Löw'ün ve Podolski'nin karşılıklı açıklamaları sonrası Galatasaray ihtimalinin çok yüksek olduğunu dile getirdiler.