Ukrayna'nın zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Lucescu, Shaktar'dan ayrılmak gibi bir düşüncesinin olmadığını duyurdu.

Ukrayna'da yaşanan olayların ülke futbolunun performansını ve dolayısıyla geleceğini de etkilediğini ifade eden Rumen teknik adam, "Ukrayna zor bir süreçten geçti ve bu süreçin olumsuz yansımaları da devam edecek. Ara verilen futbol yeniden canlandı ve bu süreçte oyuncuların performanslarını diri tutmak gerçekten çok zor oldu. Oluşan kriz ortamı hem bizim hem de Dinamo'nun UEFA'ya veda etmesine yol açtı ve bu durum ülke futbolunun imajı açısında da oldukça kötü bir durum yarattı" dedi.

"SHAKTAR'DA BANA İNANIYORLAR"

Shaktar'da çok iyi bir ekip ile çalıştığını ifade eden Lucescu, "Buradan ayrılmak gibi bir düşüncem hiç olmadı. Geçen sezon başında ve bu sezon başında ciddi teklifler aldım ancak bu teklifleri değerlendirme safhasına dahi geçmedim. Shaktar ile önemli başarılar kazandık ve bu projemiz henüz tamamlanmadı. Bana inanan insanlar ile çalışmak beni motive ediyor" şeklinde konuştu.

"TÜRK BASINI SPEKÜLASYON YAPIYOR"

Shaktar Donetsk'ten ayrılarak Marsilya ya da Galatasaray'ın başına geçeceği iddiaları hakkında da konuşan Lucescu, "Dürüst olacağım. Marsilya iddiaları tamamen yalan. Ailem bugüne kadar gittiğim her yere benimle birlikte geldi. Gelecek ile ilgili alınan kararlar bir çok şeye bağlı oluyor. Türk basını sadece spekülasyon ve polemik yapıyor." ifadelerini kullandı.

Sporx