Lucescu'nun açıklamaları şöyle:

Sadece aptallar fikir değiştirmez. Yaşanan bu durum Oğuzhan'la benim aramda bir gelişmeydi. Kendisine telefon ettim ve durumu izah ettim. Kararın kendisine bağlı olduğunu söyledim. Bu konuyla ilgili bir problem kalmadı artık.

'Yabancı konuşu tartışılmalı'

Yabancı konusunu tartışmak lazım. Takımlarda en fazla 3-4 Türk var. Bu seçim yapmak konusunda işleri zorlaştırıyor. 2 tane çok önemli maçımız var. Ben en iyi Türk oyuncuları kadroya aldım. Oyunun dışında tecrübeleri de çok önemli. 2002-2004 arasını düşünürsek, Galatasaray'dan 8 futbolcu milli takımda vardı ve takımın gücünün büyük bölümünü oluşturuyordu.

'Ukrayna bizi tanımıyor'

Ukrayna'yı iyi tanıyorum. Geçmişten uzun bir hikayemiz de var. Eski öğrencilerime karşı kazanmak için fazlasını vereceğim. Sonuçlar bazen istediğiniz gibi olamayabiliyor ama, bakacağız. Dikkatsizlik, hakem hatası sonuca etki edebilir. Ukrayna bizi tanımıyor, biz onları tanıyoruz. Yarmolenko ve Konoplyanka en önemli 2 oyuncuları. Diğer oyuncular da onlara eşlik ediyor. Tek bir taktikle oynuyorlar. Rakiplerini ileriye çıkmak tahrik edip, arkada buldukları boşlukları değerlendirmek istiyorlar.

'Arda'ya bir şans vermek daha gerekiyor'

Hayatım boyunca herkesin bir şansı daha olması gerektiğini düşünüyorum. Eminim o da çok üzgündür yaşananlardan. O bana 'Benim kalbim Türk' diye cevap verdi. Kendisi hazır mı, değil mi, göreceğiz. Basınla olan ilişkisini bilmiyorum. Umarım siz de yardımcı olursunuz.