Romanya Futbol Federasyonu Başkanı Razvan Burleanu, milli takımlarının yeni teknik direktörü Anghel Iordanescu için yapılan basın toplantısında, Galatasaray’ın da gündeminde olduğu belirtilen Mircea Lucescu için kritik bilgiler verdi.

Burleanu, Lucescu ile temasa geçtiklerini belirtirken, “Lucescu’nun milli takımın başına geçmesini istedim. O da bunu istedi. Kesinlikle bu görevi hak ediyordu ve milli bir proje olduğu için para dahi konuşmadık. Destek vermek istedi, bedavaya geliyordu. Ancak maalesef, Shakhtar’da yaptığı işi bırakamadı ve iki işi birden yapmasına biz sıcak bakmadık” ifadelerini kullandı.

“SEZON SONUNA KADAR SÖZLEŞMESİ VAR”

Shakhtar Donetsk Genel Menajeri Sergei Palkin de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Romanya Futbol Federasyonu Başkanı Razvan Burleanu ile bir toplantı düzenledik ve bu toplantıda Lucescu’nun 2 takımı birden çalıştırmasının olanaksız olduğunu kendilerine belirttik. Lucescu’nun ,Shaktar ile bu sezon sonuna kadar sözleşmesi var. Onu bırakmayı düşünmüyoruz” sözleri ile Lucescu’nun takımda kalmasını istediklerini açıkca gözler önüne sermişti.

Öte yandan Romanya Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre Anghel Iordanescu 1 yıllık sözleşmeye imza attı.