Ukraynalı gazeteciler de, sık sık Lucescu'ya sezon sonunda ülkeden ayrılıp ayrılmayacağını sormaya başladılar. Tecrübeli teknik adamın bu konuyla ilgili yaptığı son açıklama ise Ukrayna’da veda sözleri olarak yorumlandı.

Takımı Shakhtar Donetsk’le birlikte yoluna Avrupa Ligi ve Ukrayna Kupası’nda devam eden Lucescu, ayrılık haberlerinin oyuncuları sarsacağını düşünerek, Manchester City’den güncel bir örnek verdi.

‘Motive etmekte zorlanıyorum’

Hatırlanacağı üzere İngiliz kulübü, Manuel Pellegrini ile yola devam ederken yeni sezonda takımın başına Pep Guardiola’nın geçeceğini duyurmuştu.

Bu haberden sonra takımın ligde yaşadığı düşüşü değerlendiren Pellegrini, “Oyuncularımı motive etmekte zorlanıyorum. Hepsinin kafası karışık. Ama karakterli bir oyuncu grubum var ve asla pes etmeyeceğiz” demişti.

‘Artık Ukrayna’yı istemiyor’

İşte bu sözlere atıfta bulunan Mircea Lucescu, “Önce sezonu bitirelim, ondan sonra düşünürüz. Pellegrini’nin sözlerini duymadınız mı?” ifadesini kullandı.

Ukraynalı gazeteciler bu ifadeyi Lucescu’nun ayrılmayı kafasına koyduğu şeklinde yorumladı. Rumen teknik adam Lucescu'nun, sezon sonunda kulübüyle olan özel opsiyonunun biteceği ve artık Ukrayna’da yaşamak istemediği belirtiliyor.