Galatasaray Roberto Mancini ile yollarını ayırdıktan sonra yeni teknik direktörü için kolları sıvadı. Başkan Ünal Aysal "Lucescu'yu isteriz ama daha bir yıllık sözleşmesi var" ifadeleriyle bu transferin zor olduğunu göstermeye çalışıyor görüşmelerde çok ilerlendiği bilgisine ulaşıldı.

3puan'ın haberine göre; Ünal Aysal'ın "Tercihlerimiz "ya Alman ya da Hollandalı olacak"  sözlerinin bir hedef saptırma olduğu, daha doğrusu A planının Lucescu olduğu, diğerlerinin de sonradan geldiği ortaya çıktı. Yaklaşık bir aydır dirsek temasında olan Aysal ve Lucescu'nun prensipte anlaştığı ortaya çıktı. Başkan Aysal yakın çevresine "Lucescu ile anlaştık. Çok küçük detaylar kaldı" derken bundan bir ay öncesine kadar "Başkan benim telefon numaramı biliyor. İstese arar" diyen Mircea Lucescu bu sabah "Size ne evet ne de hayır diyebilirim. Ukrayna'daki durumu biliyorsunuz" şeklinde bir açıklama yaptı.

Galatasaray'ın beklentisi ise Lucescu'nun Shakhtar Donetsk başkanı Rinat Akhmetov'dan izin alarak ayrılması. Donetsk'te çatışmalar sebebiyle UEFA Şampiyonlar Ligi maçı oynatmayacağını açıklamıştı. FIFA da Ukrayna'da oynayan futbolcular için sözleşmelere tek taraflı fesih maddesi getirmeyi tartışıyor. Bu şartlar altında Lucescu'nun Akhmetov'dan izin alarak ayrılması muhtemel. İzin çok önemli çünkü ne Lucescu ne de Galatasaray Başkanı Aysal Ukrayna'nın en önemli isimlerinden olan Rinat Akhmetov ile kötü ilişki kurmak istemiyor.

Mircea Lucescu daha önce Galatasaray'da 2000-2001 ve 2001-2002 sezonlarında çalışmış, Süper Kupa'yı kazanmış, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamış, iki sene üst üste gruptan çıkmış ve sarı-kırmızılı takımın 15. şampiyonluğuna imza atarak 3. yıldızı takmıştı.