Bir dönem sarı-kırmızılı takımın teknik direktörlüğünü de yapan  Lucescu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mancini'nin takımın başına  getirilmesinin çok doğru bir karar olduğunu belirterek, "Galatasaray,  yapabileceğinin en iyisini yaptı. Başkan Ünal Aysal'ı bu seçiminden dolayı  kutluyorum. Mancini'den daha iyisi olamazdı. Yerinde bir tercih. Galatasaraylı futbolcular üst düzeyde ve kaliteli bir teknik adamla çalışacaklar. Mancini, çok  akıllı, zeki ve kriz anlarını yönetebilecek bir isim" diye konuştu. 
 
"Kimseyle kavgasını görmedim"
 
Roberto Mancini'yi Serie A'da Sampdoria'da top koştururken yakından  tanıdığını belirten Rumen teknik adam, İtalyan hocanın karakter olarak da örnek  bir yapıda olduğunu kaydetti. Lucescu, Mancini'nin futbolculuğuna da şahit olduğunu ifade ederek,  "1990'lı yıllarda Mancini'nin futbolculuğuna da tanık oldum. Sahada gerçek bir  beyefendiydi. Kimseyle kavgasını görmedim. Lazio'da, Sven Goran Eriksson'un  yardımcılığında çok şeyler öğrendi. Sonrasında ise Inter'de zaferlere imza attı.  Korkusuzca İngiltere'ye gitti ve Manchester City'i de şampiyon yaptı" şeklinde  konuştu. 
 
"Faydalı olacak" 
 
İtalyan teknik adamın kısa zamanda Türk futboluna alışacağına  inandığını dile getiren Lucescu, şöyle devam etti: "Yıldızlarla çalışmaya alışık biri. Genç bir hoca, bu nedenle  futbolcularla iletişimi de kolay olacaktır. Süper Lig'de zorluk çekeceğini  sanmıyorum. Tribünlerin coşkusuna yabancı değil. O da bir Akdenizli olduğu için  buna alışık. İngiltere Premier Ligi gibi büyük bir tecrübesi var. Galatasaray'a  çok faydalı olacağını düşünüyorum." 
 
Terim hakkında yorum yapmadı 
 
68 yaşındaki Rumen çalıştırıcı, Galatasaray ile yollarını ayıran Fatih  Terim için yorum yapmak istemedi. Lucescu, Galatasaray yönetimi ile Terim arasında neler yaşandığını  bilmediğini ve bu konuda konuşmasının doğru olmayacağını sözlerine ekledi.