Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, GS TV'de yayınlanan 2'ye 1 programına katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu. Arıboğan geçtiğimiz sezonu değerlendirirken; hedefler ve transfer çalışmaları ile ilgili de konuştu.
İŞTE ARIBOĞAN'IN SÖZLERİ...

"İyi bir takımımız var. Çok yoğun bir transfer planlamamız bulunmuyor. Çalışmalarımız devam ediyor ama. Hem geçen sezon yaz hem de ara transfer dönemini hareketli geçirdik. Olcan'ı kadromuza kattık. Önemli bir oyuncu. Teknik heyetimizin yerli oyuncu transferleriyle ilgili talepleri var. Bunları da değerlendireceğiz."

"G.SARAY İÇİN TARİHİ OLAYLAR YAŞADIK"

"Yoğun bir hayatımız var ancak bu bir yaşam biçimi. Biz bunu seviyoruz. Son iki yıl Galatasaray için tarihi olaylar yaşadık. Kadın erkek farklı branşlarda büyük başarılar geldi. 109 yıllık tarihimizde sayısız başarımız var ancak bu son 2 yıldaki başarılar ve şampiyonluklar tarihimizin en parlak dönemi olarak adlandırılabilir. Bu 2 sene içinde çok özel duygular yaşadık. bir spor yöneticisinin kariyeri boyunca göremeyeceği kupayı başarıyı biz 2 yılda yaşadık. "

"SON MAÇLARDA OLANLARA GİRMEYECEĞİM"

"Futbol hem Tükiye'nin hem de Galatasaray'ın en büyük branşı. Geçen sezon alınan Türkiye Kupası ve ligde alınan Şampiyonlar Ligi'ne direk katılma hakkı bizim başarımızı devam ettirdi. Basketbolda da bakıldığında 23 yıl sonra gelen bir şampiyonluk, Euroleague'de gelen son 8 heyecanı ve ligde ne olursa olsun son maça kadar kovalanan şampiyonluk yarışı... Son maçlarda olanlara girmeyeceğim. "

"IŞIL MACERA ARAMAK İÇİN ANLAŞMAYI ERKEN YAPTI"

"Kadın Basketbol Takımımız'ın Ekaterinburg'da yaşattığı başarı bizim göğsümüzü kabarttı. Ne kadar büyük bir takım olduğumuzu Dünya'ya tanıttılar. Bu takımın önemli parçalarından olan Işıl Alben, Avrupa'da kendisine yeni bir macera aramak için anlaşmasını çok erken yapmıştı. O imzayı attığı zaman ortada ne Türkiye ne de Avrupa şampiyonluğu vardı. Sonrasında bu kararın geri dönüşünü yapmaya çalıştık ancak yine de Avrupa'ya gidip o tecrübeyi yaşamak istedi ve gitti. yolu açık olsun. Işıl özel bir sporcumuz, ona küsmek gibi bir durumumuz olamaz..."

"ARENA'YI DOLU HALİYLE SEVİYORUZ"

"Biz Türk Telekom Arena'yı dolu haliyle seviyoruz. Sağolsun taraftarlarımız da bizlere yardımcı oluyorlar. Kombinelerini, locaları, vip koltuklarını alıyorlar. Bu sene Türkiye'de ilk yaşanıyor. 6222 numaralı yasa gereği maça gitmek isteyen taraftarlar Passolig alarak bu kartla maçlara girmek zorunda. Bu durum taraftarlarımızın bakışını biraz değiştirdi. Bir dönem kombine satışında yavaş seyrettik ancak sonrasında eski tempomuzu yakaladık."

"ZOR BİR BURSA DEPLASMANIYLA BAŞLAYACAĞIZ"

"Lig fikstürümüz hayırlı olsun. Zor bir Bursa deplasmanıyla başlayacağız. Sonrasında derbileri de erken sayılacak haftaalrda oynayacağız. Derbiler önemli ancak ligin geneline de bakmak gerek. Kolay bir sezon olmayacak. Şampiyon olmak ve 4. yıldızı takmak istiyoruz. Aynı zamanda Şampiyonlar Ligi'nde de serüvenimiz olacak. Başarılı olmamızı umuyorum. Spor şansının da yanımızda olmasını diliyorum."

"HOCANIN SEZON BAŞINDA GELMESİ İYİ OLDU"

"Prandelli ile yolumuza devam etme kararı aldık. İyi ve deneyimli bir teknik adam. Sezon başı takımın başına gelmesi çok iyi oldu. Geçiş dönemini ve adaptasyon sürecini atlatması daha kolay olacaktır. Şu anda Avusturya kampımız devam ediyor. Hazırlık maçlarının ardından lig başlayacak. İyi olacağını umuyorum. "