Silahlı saldırı olayının ardından Spor Toto Süper Lig'de maçların 1 hafta süreyle ertelendiği bildirildi. Ayrıca bu hafta içerisinde oynanacak Türkiye Kupası çeyrek final maçları da ileri bir tarihe ertelendi.
 
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 27. haftada oynanması gereken maçların birer hafta ileri atılacağını ifade etti. Buna göre; 27. hafta oynanması gereken maçlar 17, 18, 19 Nisan'da oynanacak. 1'er hafta kaydırılan Süper Lig'de 31. hafta maçları ise 12, 13, 14 Mayıs'ta hafta içi oynanacak ve lig planlandığı gibi 31 Mayıs'ta sona erecek.
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım  Demirören, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçlarıyla, Spor Toto Süper  Lig'de bu hafta oynanacak 27. hafta karşılaşmalarının ertelendiğini açıkladı. 
 
Fenerbahçe Futbol Takımı kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı  saldırının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Yıldırım  Demirören'in katıldığı toplantıda, Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri, olağanüstü  gündemle bir araya geldi. 
 
Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde  gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan  Yıldırım Demirören, Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçlarıyla, Süper Lig'de  27. hafta karşılaşmalarının ertelendiğini duyurdu. 
 
Sözlerinin başında Fenerbahçe camiasına "geçmiş olsun" dileklerinde  bulunan Demirören, "Tabii ki, herkesin bildiği gibi Fenerbahçe'nin kupa maçı ve  önümüzdeki hafta oynayacağı Bursaspor maçını zaten dün iptal etmiştik. İptal  sebebinin nedeni, yaşanan olayın bir terör olayı olduğuna inanmamız. İkincisi de  futbolcularımızın psikolojik durumlarını önem vererek yaptık" dedi.