G.Saray Başkanı Dursun Özbek, erteleme maçının 28 Nisan’da oynanması için başvurduklarını belirtti. TFF ise dün derbinin 13 Nisan’da oynanacağını açıkladı. Sosyal medyada Özbek’e ağır eleştiriler var. Ama yetki TFF’de. Siz bu konu için ne diyeceksiniz?

- Tabii ki yetkili TFF. En azından kâğıt üzerinde, yasa gereği yetkili TFF. Ama Türkiye’de kim yetkisini kullanabiliyor ki, TFF dibine kadar kullansın. Erteleme maçları, uygun olan en yakın tarihte oynanır ve oynanmalı da. Bu nedenle 13 Nisan tarihine karşı falan değilim. Kötü olan Galatasaray Başkanı’nın açıklama yapıp sonra altında kalması. Madem istediğini yaptıracak gücün yok, sus otur. En azından “Bize uygun olan tarih 28 Nisan’dır ama Federasyon karar verecek, biz değil” de kapat konuyu. Tabii Galatasaray’ın başında da bir uğursuzluk kol geziyor o da TFF’nin suçu değil. Milli maçta Hakan Balta sakatlanıyor, Hollanda’da Sneijder sakatlanıyor. Yani kader Fenerbahçe’nin lehine, Galatasaray’ın aleyhine çalışıyor.

YILDIRIM’IN TFF’DEKİ ETKİSİ ÖZBEK’TEN FAZLA
G.Saray taraftarının azımsanmayacak bir kısmı derbi tarihini Aziz Yıldırım’ın belirlediği görüşünde. Siz buna inanıyor musunuz?

- Ben inansam ne olur, inanmasam ne olur. Böyle bir algı oluştu ve bu algılar boş yere oluşmuyor Türk futbolunda. Federasyon üzerinde Fenerbahçe Başkanı’nın etkisinin, Galatasaray Başkanı’nın etkisinden fazla olduğu aşikâr.

SNEİJDER DERBİDE OYNAMAK İSTEYECEKTİR
Sneijder’ın durumu için ne söyleyeceksiniz? Asgari 3 hafta oynayamayacağı öngörülüyor. Kendisi bu konuda geç de olsa yönetime bilgi verdi. Maçta oynamak için fedakarlıkta bulunmaya hazır olduğunu söyledi.

- Belki Sneijder de durumu net olarak bilmiyordur. Ortopedik sorunlar nedeniyle neredeyse bir ortopedist kıvamına gelmiş biri olarak söyleyebilirim ki, bu gibi sakatlıklar kolay kolay anlaşılmaz. Eğer çok bariz bir kırık veya kopma değilse ne olduğunu çok açık anlamazsınız. Ne kadar zamanda iyileşir, nasıl iyileşir iki kere iki gibi net bir sonuç değildir. Bazen 10 gün dersiniz 5 günde iyileşir, sporcunun fizyonomisine bağlı olarak, kendine bakmasına, metabolizmal gücüne bağlı olarak, bazen de 3 gün dediğiniz sak